Asics står för ”Anima Sana In Corpore Sano” som betyder ”En sund själ i en sund kropp”.

Asics har utvecklat skor, tillbehör och kläder för träning i över 60 år, men det har alltid varit skorna som har varit Asics flaggskeppsprodukt.
Inom kategorin Running så är Asics ett av de absolut största varumärkena i världen och de har ambassadörer för sitt varumärke som Lolo Jones, Mara Yamauchim Ryan Hall, Stefano Baldini och Viktor Röthlin.

Här i Sverige är Asics bland annat kända för sitt arrangerande av Asics Stockholm Marathon.

running-expertVi på snabbasteg är stolta att tillhöra Asics running expert club. Butiker speciellt utvalda för att de har ett brett sortiment och personal med stor erfarenhet av löpning och expertkunskap om Asics olika modeller. Det innebär även att vi har Asics populäraste modeller i exklusiva utföranden. Asics Metaride – en av de viktigaste innovationerna som ASICS lanserat under de senaste 70 åren, designades med syftet att göra det lättare för löpare att springa långa distanser.

METARIDE har under två år utvecklats av forskare och designers vid ASICS Institute of Sport Science (ISS) i Kobe i Japan. Skon är specialdesignad för att minimera rörelsen i det område där den mesta energin förbrukas – i fotleden.

Det är en ny revolutionerande teknik – GUIDESOLE – som är hemligheten bakom den nya skon och som ger mesta möjliga effektivitet i löpningen.
GUIDESOLE är en svängd precisionssula som flyttar fram kroppsvikten och ger löparen en känsla av att kunna röra kroppen framåt utan ansträngning.

Mellansulan i Flytefoam Propel och Flytefoam Lyte har konstruerats på ett nytt sätt och gör att löparen spar muskelenergi och ger ett effektivt löpsteg

Den styva och kurvade konstruktionen på sulan ger en mjuk övergång från fot isättning till frånskjut och ankelns sidled rörelse styrs för att spara muskel energi.

Den synliga gelkudden i hälen ger en extra bra dämpning för skön komfort.

dropp 0mm

Pris 2500:-


GlideRide 

Asics Glideride är en neutral löparsko som låter dig springa längre sträckor med mindre ansträngning och ger dig en känsla du sällan upplevt. Denna löparsko är framtagen med  GUIDESOLE™ teknologi som minskar trycket på musklerna vid ifråntskutningsmomentet. Den styva framfoten och den dynamiskt böjda sulan ökar effektiviteten genom att reducera rörelsen i fotleden. Minskad rörelse i fotleden innebär att andra muskler, såsom vadmuskeln, inte behöver arbeta lika hårt vilket i sin tur leder till en minskad energiförbrukning. Skons medelpunkt är flyttad närmare hälen för att du lättare ska kunna förflytta vikten till framfoten och få mer fart i varje steg. Den rullande rörelsen du känner i denna löparsko driver foten framåt för att minska fotens egna rörelse framåt och på så sätt öka effektiviteten så du kan springa längre sträckor med mindre ansträngning. Skon är även utrustad med FLYTEFOAM™ teknologi för en mjuk och skön känsla samt med GEL™teknologi för avlastning och en bättre stötupptagning. Skorna har reflekterande detaljer som hjälper dig att synas på mörka löprundor.

Pris 1700:-


 MetaRacer

En sko som är gjord för att springa fort i.

Med en design som hjälper löpare att maximera sina resultat. Här kombineras Asics revolutionerande GUIDESOLE-teknologi med en kolfiberplatta som ger mer stabilitet i steget. Skon har också en bättre utformad tåsvikt som gör att belastningen på vadmusklerna minskar med upp till 20% samtidigt som du får högre energieffektivitet.

Den lätta men samtidigt stödjande ovandelen i särskilt utformad mesh hjälper till att svalka fötterna även i varmt och fuktigt väder. Asics vetenskapsmän har upptäckt att löparens välbefinnande ökar drastiskt för varje grad värme som försvinner från skon.

Mellansulans FLYTEFOAM-teknologi håller låg vikt och ger både mjukare löpning och bättre respons mot underlaget. Materialen i yttersulan består bland annat av ASICS WETGRIP RUBBER SPONGE för att ge kraftigt fäste även på blöta underlag.

Pris 2100:-


Novablast

Vårens roligast löpupplevelse 🤩

NOVABLAST är en helt ny sko i Asics sortiment och är designad för att ge en fjädrande och livlig löpupplevelse👌
ASICS använder FLYTEFOAM Blast ™ mellansula-skum för första gången. Detta skum ger en energisk känsla vid varje steg. Yttersula på NOVABLAST ™ -skon ger en ”trampolin” -effekt, så att du skjuts fram kilometer efter kilometer. Med andra ord, du använder mindre energi för att täcka längre avstånd eller för att slå dina personliga rekord.
Pris 1500:-


ASICS Gel-Kayano 27  

Asics GEL-KAYANO ™ 27 erbjuder utmärkt komfort och ett avancerat stöd. Den omdesignade mesh-ovandelen hjälper till att hålla fötterna svala, medan sulan är mer flexibel för att främja en naturlig rullning genom hela stödfasen. I hälen är sulan försedd med extra flexspår som påverkar fotisättningen och ger en mjukare känsla. I mitten av stödfasen bör foten sluta pronera och re-supinera för en effektivt frånskjut. För att hjälpa denna naturliga rörelse, använder Asics en DYNAMIC DUOMAX ™ -teknologi som stödjer foten och ökar stabiliteten för löpare vars fötter rullar inåt för mycket. I mellansulan finns en integrerad SPACE TRUSSTIC ™ -teknologi, som ger stabilitet och minskar den totala vikten för att främja en smidigare övergång från fotisättning till frånskjut.

Denna extra stabilitet kompletteras av ett djupare flexspår i sulan i framfotsdelen för en jämnare rullning som gör att skon kan röra sig naturligt med foten. Baktill finns reflekterande material som hjälper till att hålla dig synlig vid mörkare förhållanden. GEL-KAYANO ™ 27-modellen är ett utmärkt val för både tävlande och icke-tävlande löpare som letar efter en vardags-träningssko som ger en kombination utav komfort och stöd.

Pris 1900:-


 

 ASICS GT 2000 8  – Väldämpad och stabil klassiker.

ASICS GT-2000 8 är den nyaste versionen i Asics ikoniska GT modell som kom på slutet av 1980talet. Sulan är uppdaterad och ger en mjukare och mer följsam löpkänsla. En stor synlig GEL kudde under hälen samt inbyggd GEL under framfoten tillsammans med FlyteFoam under hälen samt FlyteFoam Propel under framfoten ger en skön och spänstig stötdämpning. Skon har bra stabilitet som ger en trygg och säker känsla på långa pass när man behöver lite extra stöd. Ovandel i engineered mesh för en skön passform och ventilation och stöd utan några irriterande sömmar.Allt det här ger dig stabilare löpning på distanser från 5 km och uppåt.

Pris 1500:-


ASICS GT 2000 8  – Väldämpad och stabil klassiker. 

ASICS GT-2000 8 är den nyaste versionen i Asics ikoniska GT modell som kom på slutet av 1980talet. Sulan är uppdaterad och ger en mjukare och mer följsam löpkänsla. En stor synlig GEL kudde under hälen samt inbyggd GEL under framfoten tillsammans med FlyteFoam under hälen samt FlyteFoam Propel under framfoten ger en skön och spänstig stötdämpning. Skon har bra stabilitet som ger en trygg och säker känsla på långa pass när man behöver lite extra stöd. Ovandel i engineered mesh för en skön passform och ventilation och stöd utan några irriterande sömmar.Allt det här ger dig stabilare löpning på distanser från 5 km och uppåt.


 ASICS GT 4000

GT-4000 är en väldämpad löparsko med mycket god stabiltet som klarar att styra framfotspronation på ett väldigt bra sätt vilket många andra pronationsskor inte gör.Skon har en mellansula med nya FlyteFoam Lyte i häldelen för förbättrad dämpning och livslängd och SpevaFoam i främre delen av mellansulan som ger en skön känsla genom hela löpsteget. Gel kudden under hälen bidrar förstås också till att ge extra dämpning.”Guidance Trusstic System” ger bra stabilitet i mellanfoten.Få sömmar och detaljer i ovandelen i tåboxen ger minskat tryck och skav.

Pris 1700:-


ASICS Nimbus Lite

GEL-NIMBUS LITE är en lättare och mer flexibel version av den vanliga gel Nimbus 22 från Asics. Perfekt om du söker Nimbus känslan men vill ha en mjukare och något lättare och ”studsigare” sko. Den har en hel mellansula i Flytefoam lyte som är den lättaste av Asics mellansulematerial. Densiteten på foamen är lite lägre och något tjockare så dämpningen är något mjukare än på vanliga Nimbus. Gelkudden under hälen är inbakad och inte synlig och är strategiskt placerad direkt under hälbenet. Man har också tagit bort plastbryggan under mellanfoten för att få en mer flexibel sula och full kontakt med underlaget. Ovandelen har bra ventilation och en mjuk ”next-to-skin” känsla för skön komfort. Dessutom är materialet i ovandelen till största delen tillverkad av återvunnen polyster samt hela skon har färre komponenter vilket bidrar till en mer hållbar tillverkningsprocess.

Pris 1900:-


ASICS Gel Noosa Tri 12

GEL-NOOSA TRI 12 från ASICS är löparskon för dig som vill höja din prestation. Det är en lätt sko med iögonfallande design och en kombination av stöd och hög komfort som hjälper dig att nå alla träningsmål du har satt upp GEL-NOOSA TRI 12 har försetts med FLYTEFOAM-mellansula för att hålla nere vikten och tillsammans med hälens GEL-teknologi ge skön dämpning för högre komfort under löpningen. Skon har också elastisk snörning och dragflik på både häl och plös för att gå lätt att ta på och av. Med en hältapp i kompakt AHARPLUS som minskar slitaget på hårt utsatta ytor är GEL-NOOSA TRI 12 en sko som håller länge. Den färgstarka, iögonfallande designen och avancerade teknologin som hjälper dig att springa snabbare gör högpresterande GEL-NOOSA TRI 12 till löparskon du har drömt om.

Pris 1500:-


ASICS Gel-cumulus 21 Gore-tex

Väldämpad mängdträningssko med bra grundstabilitet. En uppdaterad ovandel med få sömmar för bästa komfort och Gore-tex som håller dig torr om fötterna. En förbättrad hälkappa med mer rund form för ett bättre hälgrepp. En mellansula i FlyteFoam för en skön och mer effektiv löpning under långa pass.

Pris 1600:-

 

 Gel Lima padel

Denna padelsko erbjuder bra support och stabilitet så att du kan känna dig trygg på padelbanan. Den påkostade dämpningen tillsammans med den härliga passformen gör att detta är en padelsko vi verkligen kan rekommendera. Kombinationen av 10 millimeters drop, Solyte-mellansula och stötdämpande GEL i hälen och framfoten ger mjuka landningar på alla underlag. Skorna har också slitstark gummiyttersula konstruerad för att ge maximalt grepp på padelbanan, ett skyddande tåparti som ger extra slitstyrka samt en uttagbar ComforDry-innersula i snabbtorkande material.Trots att huvudfokus ligger på komfort och support upplevs skon smidig och ger dig bra förutsättningar för att utveckla ditt rörelsemönster på padelbanan.

Världens bästa Padelspelare använder denna sko – Nämligen Pablo Lima, Brasilien.

Ord.pris 1300:-


Gel Lima padel 2

Asics Lima är en sko speciellt framtagen för padelspelare och har kommit att bli vår mest populära padelsko. Denna modell används av den meriterade padelspelaren Pablo Lima från Brasilien. Denna padelsko erbjuder bra support och stabilitet så att du kan känna dig trygg på padelbanan. Den påkostade dämpningen tillsammans med den härliga passformen gör att detta är en padelsko vi verkligen kan rekommendera. Trots att huvudfokus ligger på komfort och support upplevs skon smidig och ger dig bra förutsättningar för att utveckla ditt rörelsemönster på padelbanan.

Pris 1300:-


….fler modeller finns i butiken.