asics-runner

Asics står för ”Anima Sana In Corpore Sano” som betyder ”En sund själ i en sund kropp”.

Asics har utvecklat skor, tillbehör och kläder för träning i över 60 år, men det har alltid varit skorna som har varit Asics flaggskeppsprodukt.
Inom kategorin Running så är Asics ett av de absolut största varumärkena i världen och de har ambassadörer för sitt varumärke som Lolo Jones, Mara Yamauchim Ryan Hall, Stefano Baldini och Viktor Röthlin.

Här i Sverige är Asics bland annat kända för sitt arrangerande av Asics Stockholm Marathon.

running-expertVi på snabbasteg är stolta att tillhöra Asics running expert club. Butiker speciellt utvalda för att de har ett brett sortiment och personal med stor erfarenhet av löpning och expertkunskap om Asics olika modeller. Det innebär även att vi har Asics populäraste modeller i exklusiva utföranden.


 Lättvikt och dämpning i nya Dynaflyte 3 från Asics

FlyteFoam är resultatet av tre års utveckling och fler än 300 testade prototyper på ASICS Institute of Sport Science.

Med förstärkta fibrer som håller dämpningen aktiv, är ASICS lättaste mellansula cirka 55 procent lättare än branschstandarden.

Kärnan i DynaFlyte är FlyteFoam, ASICS patenterade, lätta dämpningsteknik som användes för första gången i MetaRun i november 2015. I DynaFlyte används FlyteFoam

för första gången i sin renaste form, i en hellång mellansula som tagits fram för att ge låg vikt, god respons och högeffektiv dämpning.

Skon är byggd för en neutral fotisättning och är tänkt som en sko för både distansträning och snabbare intervallpass.

Version 3 har en nydesignad mellansula med fullkontakt yttersula så ingen plastbrygga under mellanfoten som på tidigare versioner.Nimbus 20 Lite-show

Den populära och perfekt utvecklade Asics Gel-Nimbus 20 är idealisk för löpare med en neutralt löpsteg.

Löparskon har dämpning i flera lager, genom att mellansulan i  FluidRide har försetts med ett undre skikt i FlyteFoam och ett övre i SpevaFoam.

Tillsammans ger lagren en skönt sviktande dämpning samtidigt som de minskar slitaget på mellansulan. Reflekterande ovandel så du syns i mörkret.

 

 

 

 


Kayano 25 Lite-show

Nya asics Kayano 25 Light show är här. 😍

Kayano 25 har en tvådelad mellansula med nya FlyteFoam Lyte och FlyteFoam Propel som ger skön dämpning och mycket bra energiåtergivning. En helt ny ovandel med en mer rundad framfot som ger mer utrymme för stortån som hjälper dig ge kraft till varje steg.
Metaclutch hälkappan skapar en bra och stabil personlig passform runt hälen. En riktigt bra träningssko för långpassen som erbjuder både bra dämpning, stabilitet och mycket komfort. Ovandel i light-show som gör att du syns i mörkret. 💥