Asics står för ”Anima Sana In Corpore Sano” som betyder ”En sund själ i en sund kropp”.

Asics har utvecklat skor, tillbehör och kläder för träning i över 60 år, men det har alltid varit skorna som har varit Asics flaggskeppsprodukt.
Inom kategorin Running så är Asics ett av de absolut största varumärkena i världen och de har ambassadörer för sitt varumärke som Lolo Jones, Mara Yamauchim Ryan Hall, Stefano Baldini och Viktor Röthlin.

Här i Sverige är Asics bland annat kända för sitt arrangerande av Asics Stockholm Marathon.

running-expertVi på snabbasteg är stolta att tillhöra Asics running expert club. Butiker speciellt utvalda för att de har ett brett sortiment och personal med stor erfarenhet av löpning och expertkunskap om Asics olika modeller. Det innebär även att vi har Asics populäraste modeller i exklusiva utföranden.


Asics FujiSetsu 3 GTX

GEL-FUJISETSU 3 G-TX är en löpsko med en perfekt balans mellan komfort, stabilitet och flexibilitet och som lämpar sig utmärkt för löpning vintertid. Modellen ger ett ypperligt grepp på vinterväglag tack vare de inbyggda metalldubbarna samt gel-teknologin i mellansulan som ger en ökad komfort i varje steg. Ovandelen består av ett tåligt mesh-material i GORE-TEX™ vilket skyddar skon från att vatten ska tränga igenom samtidigt som den andas bra.

JUST NU 50% rabatt. Ord.pris 1900kr


Asics Meta Racer

Skon METARACER™ är gjord för löpare som vill få ut det mesta möjliga av sin högintensiva träning och tävlingslöpning.

Skons överdel är utformad för att fånga upp så mycket luftflöde som möjligt, vilket bidrar till att fötterna hålls svala. Denna nedkylning som skon tillhandahåller innebär att din kropp inte behöver arbeta lika hårt för att hålla kroppstemperaturen nere. Skons överdel är också försedd med dränage för att släppa ut eventuellt vatten som kan komma in i skon.

GUIDESOLE™ teknologin har en förbättrad tåfjädrande form. Dessa två komponenter är kombinerade för att minska rörelsen i vristen, vilket hjälper löparen att spara energi vid varje löpsteg. Tillsammans med en kolfiberplatta i skons mellansula genererar skon en rullande rörelse som driver foten framåt och skapar en helt unik löparupplevelse.

Skon METARACER™ med GUIDESOLE™ teknologi är utformad för att hjälpa dig att ta din tävlingsinriktade löpning till nästa nivå.

– Specialutformad överdel i mesh förbättrar skons andningsförmåga
– Dämpning med GEL™-teknologi ger en utmärkt stötdämpning
– TRUSSTIC™-teknologi förbättrar stabiliteten
– Dämpande FLYTEFOAM™-driftteknologi ger en ökad stötdämpning och svarsreaktion
– FLYTEFOAM™-teknologi tillhandahåller skon med lättviktsdämpning
– ASICS LITE-yttersula i gummi förbättrar hållbarheten
– ORTHOLITE™ X-55-innersula förbättrar komforten
– Reflekterande detaljer ökar synligheten i mörker
– 3D Space Construction förbättrar fotens kompression

 

JUST NU 50% rabatt. Ord.pris 2100kr


Asics Gel-Kayano 29

GEL-KAYANO™ 29 är en av löpskovärldens mest kända och omtalade löpskomodellserier där den första versionen kom redan 1993. Den stabila och väldämpade skoikonen som passar löpare som är allt från helt neutrala till måttlig överpronation har fått några uppdateringar för att göra den ännu bättre Den externa låga förstärkningen utanpå hälkappan har ny design för att hålla fast foten bättre. Mer kräm i mellansulan för skönare dämpning och framför allt mer energiåtergivning. Materialet kallar Asics för FF BLAST™ PLUS. Istället för en hård kil på insidan av mellansulan så använder Asics en geometri på sulan man kallar LITETRUSS™ för att ge en skönare stabilitet. Det i kombination med 3D SPACE CONSTRUCTION™ under foten som hjälper till att komprimera mellansulan ger ett mer naturligt stöd för foten. Ovandelen i ett nytt stickat material ger en mer anpassad passform samt förbättrar ventilationen. En OrthoLite™ X-55-innersula ger bra komfort och hanterar bra fukttransport. häldelen finns även Asics AHARPLUS™ HEEL PLUG, vilket är en mycket slittålig och hållbar gummiblandning som används för att de områden som annars snabbt nöts ner ska hålla längre.Dropp 10mm

Pris 2000kr


Asics Kayano Lite 3

GEL-KAYANO™ LITE 3 fortsätter att vara en mjuk, följsam och lätt löparsko med mycket dämpning och stabilitet. En distanssko som fungerar bäst på underlag som grus eller asfalt. Till version 3 har modellen uppdaterats på flera sätt med ett större fokus på hållbarhet.

Ovandelen i jacquard mesh ventilerar väl och har tillverkats utav en högre andel återvunnen polyester jämfört med föregående version. Den ger ett gott stöd och en förbättrad stabilitet. Även kragen och plösens återvunna material hjälper till att minska påverkan på miljön.

FLYTEFOAM™-dämpningen i mellansulan består utav cellulosa nanofiber, ett biobaserat material. I denna tredje version finns i framfoten mer utav detta lätta skum för att skapa än mer energiåtergivning till frånskjutsfasen. GEL™-teknologin ger en utmärkt stötdämpning och OrthoLite™-lästen ger förbättrad komfort och hållbarhet.

En 3D SPACE CONSTRUCTION™ hanterar skillnader i löpsteg mellan manliga och kvinnliga löpare och har utformats för att reducera överpronation.

GUIDANCE LINE™-teknologi förbättrar effektiviteten i löpsteget och en AHAR™-hälplugg förbättrar yttersulans hållbarhet. Den breda sulbasen i kombination med yttersulans utformning som ger mycket markkontakt, bidrar till en stabil och följsam löpning, även mot slutet av dina längre distanspass då du börjar känna dig sliten.

Reflekterande detaljer hjälper till att förbättra synligheten i mörker.

Minst 50 % av skons huvudmaterial är tillverkat av återvunnet material för att minska avfall och koldioxidutsläpp. Socklinern tillverkas med en lösningsfärgningsprocess som minskar vattenanvändningen med cirka 33 % och koldioxidutsläppen med cirka 45 % jämfört med konventionell färgningsteknik. Dropp 8mm

Pris 1900kr


Asics GT-2000 10

GT-2000™ i sin 10:e version är en sko som fortsatt passar ypperligt till din dagliga löpträning tack vare dess egenskaper. En utmärkt distanssko med mycket stabilitet och god dämpning som fungerar bra både till korta och långa rundor. Den klassiska gelkudden under både häl och framfot samt mellansulan i FlyteFoam ger en balanserad dämpning. Den nya teknologin LITE TRUSS ger en lätt och smidig stabilitet som reducerar överpronation. Yttersulan har ”High Abrasion Rubber” + (AHAR+) under hälen för bra hållbarhet och blåst gummi under framfoten för en mjuk känsla mot underlaget.

En specialutformad, stickad ovandel i 3D-mönstrad mesh ger en bekväm passform, god ventilation och en lätt känsla med samtidig stabilitet. Till version 10 har också ovandelen fått en sömlös konstruktion som minimerar risken för skav. En speciell hälteknologi säkerställer att hälen hålls på plats och en invändig sula med anti-bakteriella egenskaper minskar risken för lukt samtidigt som den bidrar till ytterligare dämpning och en mjukare känsla mot foten.

Dropp 10mm

Pris 1600kr


 Asics GT-4000 3

GT-4000™ tillhör de mest stabila skorna i ASICS löpkollektion och nu är det dags att presentera version 3. Med en mjukare och smidigare design är denna sko lämplig för dig med överpronation som söker ett stabilt och dämpat löpsteg. Modellen klarar även att styra framfotspronation på ett väldigt bra sätt vilket många andra pronationsskor inte gör.

Ovandelen i mesh är utformad med 3D-tryck för att omsluta och stödja foten väl och dess borstade struktur på insidan ger en mjukare känsla och förbättrad komfort. Ovandelen ventilerar även väl för en behagligare känsla under löppasset.

Funktionen 3D SPACE CONSTRUCTION™ förbättrar löpstegets kompression och gör att du upplever en mjukare känsla under foten. Samtidigt verkar mellansulans LITETRUSS™-teknologi för att ge en förbättrad stabilitet och skapa ett smidigare och mer balanserat löpsteg. LITETRUSS™-teknologin förbättrar även stödet för mellanfoten vilket bidrar till ökad stabilitet.

FLYTEFOAM™- dämpningen ger en god energiåtergivning och ett framåtdriv samt förbättrar stötdämpningen. GEL™-teknologin för bak- och framfot bättrar på stötdämpningen ytterligare och skapar en mjukare känsla i steget. En OrthoLite™ X-30-innersula ger en mjuk och behaglig instegskomfort. Skon ger full markkontakt vilket bidrar till ett smidigare och mer effektivt löpsteg. Dropp 10mm

Pris 1700kr


Asics Novablast 3

NOVABLAST™ 3 är en mjuk och väldämpad distanssko som genererar gott om energiåtergivning för en piggare löpupplevelse. Förutom att modellen har blivit 30 gram lättare jämfört med föregående version, så har skon även uppdaterats med en bättre komfort.

Ovandelen och mellansulan har inspirerats av geometrisk origami. Den nya ovandelen har tillverkats av jacquard mesh som ger utmärkt komfort och stöd, samtidigt som materialet ventilerar väl och håller fötterna svala. En kilformad plös ger en förbättrad passform och förhindrar också plösen från att förflytta sig. Modellen har även fått en mer stödjande hälkappa som bättre stabiliserar och guidar foten under löpsteget.

Mellansulans FF BLAST™ PLUS-dämpning ger en lätt och mer responsiv känsla under foten. En slitstark AHAR™-yttersula med en trampolininspirerad design bidrar till ännu mer energiåtergivning.

Minst 75 % av skons ovandel är tillverkad av återvunna material för att minska avfall och koldioxidutsläpp. Innersulan är tillverkad med en färgningsprocess som minskar vattenanvändningen med ca 33 % och koldioxidutsläppen med ca 45 % jämfört med konventionell färgningsteknik. Reflekterande detaljer ger bättre synlighet i mörker.

Dropp 8 mm.

Pris 1700kr


Asics Cumulus 23 GTX

3:e versionen av Asics neutrala distanssko Cumulus G-TX fokuserar på att ge en ännu mjukare och skönare känsla på hårda vägar. Denna skos kombination av GORE-TEX™-teknologi och specialutformad mesh avleder vatten och håller samtidigt fötterna torra och bekväma under din löprunda. En mjuk GEL®-enhet som finns placerad under hälen ger en förbättrad dämpning och komfort. Mellansulan, som är tillverkad av det lätta materialet FLYTEFOAM®, skapar både mjukhet och stabilitet samtidigt som den hjälper till att driva ditt steg framåt genom dess förmåga att effektivt kunna återge energi. För att förbättra stötdämpningen och flexibiliteten har modellen en så kallad 3D SPACE CONSTRUCTION ™ i mellansulans översta lager. Denna teknik har implementerats genom en serie strategiskt placerade sexkants-mönster i mellansulan vilket gör att löparen kan uppleva mer kompression i ett specifikt område utan att hållbarheten eller stabiliteten reduceras. Reflekterande detaljer ökar din synlighet vid löpning under mörkare förhållanden.Dropp 10mm

JUST NU 25% rabatt. Ord.pris 1700kr


Asics GT-2000 10 GTX

GT-2000™ G-TX i sin 10:e version är en utmärkt distanssko med mycket stabilitet och god dämpning som fungerar bra både till korta och långa rundor. Modellen har ett invändigt foder med GORE-TEX™-teknologi som avleder vatten och håller dina fötter torra och bekväma. Den klassiska gelkudden under både häl och framfot samt mellansulan i FlyteFoam ger en balanserad dämpning. Den nya teknologin LITE TRUSS ger en lätt och smidig stabilitet som reducerar överpronation. Yttersulan har ”High Abrasion Rubber” + (AHAR+) under hälen för bra hållbarhet och blåst gummi under framfoten för en mjuk känsla mot underlaget. Dropp 10mm

Pris 1700kr


Asics Magic Speed 2

Asics Magic Speed i version 2 är en lätt och modern temposko för snabba pass och tävlingar. Den har fått några viktiga uppdateringar från första versionen som gör den ännu bättre. Ovandelen är helt ny i jaquard mesh som ger bra stöd och ventilation. Hälkappan har fått mer skön vaddering och passformen är överlag förbättrad. Mellansulan är några mm mer än på föregångaren och har fått ett topplager i FF Blast™ PLUS och det undre lagret i FF Blast™ som gör den spänstig. Den har en kolfiberförstärkt TPU platta vilket ger lite extra kick i varje steg. Yttersula i Asics gummi man kallar AsicsGrip borgar för bra grepp och slitstyrka. Dropp 7mm

Pris 1900kr

 


GlideRide 3  

Asics Glideride är en neutral löparsko som låter dig springa längre sträckor med mindre ansträngning och ger dig en känsla du sällan upplevt. Denna löparsko är framtagen med  GUIDESOLE™ teknologi som minskar trycket på musklerna vid ifråntskutningsmomentet. Den styva framfoten och den dynamiskt böjda sulan ökar effektiviteten genom att reducera rörelsen i fotleden. Minskad rörelse i fotleden innebär att andra muskler, såsom vadmuskeln, inte behöver arbeta lika hårt vilket i sin tur leder till en minskad energiförbrukning. Skons medelpunkt är flyttad närmare hälen för att du lättare ska kunna förflytta vikten till framfoten och få mer fart i varje steg. Den rullande rörelsen du känner i denna löparsko driver foten framåt för att minska fotens egna rörelse framåt och på så sätt öka effektiviteten så du kan springa längre sträckor med mindre ansträngning. Skon är även utrustad med FLYTEFOAM™ teknologi för en mjuk och skön känsla samt med GEL™teknologi för avlastning och en bättre stötupptagning. Skorna har reflekterande detaljer som hjälper dig att synas på mörka löprundor. Dropp 5mm

Pris 1700:-


ASICS Gel-Kayano 28 AWL (All Winter Long)

Stabila löparskor med bekväm dämpning, för dig som springer längre pass. Skorna har en vattenavvisande ovandel som håller dina fötter torra i blött väder, och en snabbsnörning med dragsko som gör dem enkla att ta av och på. Mellansulan i Flytefoam Blast-foam ger energi och svikt i varje steg och med en 3D SPACE-konstruktion får löparen en effektiv kompression på specifika områden för att ge en mjukare och förbättrad stötdämpning. Skornas Dynamic Duomax-teknologi främjar en naturlig rörelse och hjälper till att ge ökad stabilitet för löpare med lätt inåtroterande fötter. Yttersulan har dessutom en slitstark AHARPLUS-hälplugg i gummi placerad på viktiga kontaktområden för att ge ökad slittålighet vid långvarig användning. För ytterligare komfort har skorna också en bekväm, stötdämpande OrthoLite-innersula och ett yttre hälstycke som håller foten stadigt på plats.

JUST NU 50% rabatt, ord.pris 2000kr


Gel Lima padel

Denna padelsko erbjuder bra support och stabilitet så att du kan känna dig trygg på padelbanan. Den påkostade dämpningen tillsammans med den härliga passformen gör att detta är en padelsko vi verkligen kan rekommendera. Kombinationen av 10 millimeters drop, Solyte-mellansula och stötdämpande GEL i hälen och framfoten ger mjuka landningar på alla underlag. Skorna har också slitstark gummiyttersula konstruerad för att ge maximalt grepp på padelbanan, ett skyddande tåparti som ger extra slitstyrka samt en uttagbar ComforDry-innersula i snabbtorkande material.Trots att huvudfokus ligger på komfort och support upplevs skon smidig och ger dig bra förutsättningar för att utveckla ditt rörelsemönster på padelbanan.

Världens bästa Padelspelare använder denna sko – Nämligen Pablo Lima, Brasilien.

Ord.pris 1300:-


Gel Lima padel 2

Asics Lima är en sko speciellt framtagen för padelspelare och har kommit att bli vår mest populära padelsko. Denna modell används av den meriterade padelspelaren Pablo Lima från Brasilien. Denna padelsko erbjuder bra support och stabilitet så att du kan känna dig trygg på padelbanan. Den påkostade dämpningen tillsammans med den härliga passformen gör att detta är en padelsko vi verkligen kan rekommendera. Trots att huvudfokus ligger på komfort och support upplevs skon smidig och ger dig bra förutsättningar för att utveckla ditt rörelsemönster på padelbanan.

Pris 1300:-


 Solution speed ff 

Detta är efterföljaren till Speed Solution som varit enormt uppskattad bland tennisspelare och padelspelare. Nu har Asics uppgraderat skon med den påkostade teknologin FLYTEFOAM – kort sagt innebär det en bättre dämpning och en ännu lägre vikt än tidigare modell som den redan hade en låg vikt.
Sulan på skon har en specifik räffling som gör att du får bästa grepp på banan och kan glida till bollen när det behövs, samtidigt som du kan få bra grepp på banan exempelvis när du skall starta snabbt eller göra en snabb vändning på banan.
Detta är en sko för dig som vill ha en smidig, låg vikt, bra dämpning och en relativt slitstark sko, det vill säga, en sko för alla!
Skon passar som sagt bra till både grustennisbanor och Padelbanor!
Pris 1500:-

….fler modeller finns i butiken.