Asics står för ”Anima Sana In Corpore Sano” som betyder ”En sund själ i en sund kropp”.

Asics har utvecklat skor, tillbehör och kläder för träning i över 60 år, men det har alltid varit skorna som har varit Asics flaggskeppsprodukt.
Inom kategorin Running så är Asics ett av de absolut största varumärkena i världen och de har ambassadörer för sitt varumärke som Lolo Jones, Mara Yamauchim Ryan Hall, Stefano Baldini och Viktor Röthlin.

Här i Sverige är Asics bland annat kända för sitt arrangerande av Asics Stockholm Marathon.

running-expertVi på snabbasteg är stolta att tillhöra Asics running expert club. Butiker speciellt utvalda för att de har ett brett sortiment och personal med stor erfarenhet av löpning och expertkunskap om Asics olika modeller. Det innebär även att vi har Asics populäraste modeller i exklusiva utföranden. Asics Metaride – en av de viktigaste innovationerna som ASICS lanserat under de senaste 70 åren, designades med syftet att göra det lättare för löpare att springa långa distanser.

METARIDE har under två år utvecklats av forskare och designers vid ASICS Institute of Sport Science (ISS) i Kobe i Japan. Skon är specialdesignad för att minimera rörelsen i det område där den mesta energin förbrukas – i fotleden.

Det är en ny revolutionerande teknik – GUIDESOLE – som är hemligheten bakom den nya skon och som ger mesta möjliga effektivitet i löpningen.
GUIDESOLE är en svängd precisionssula som flyttar fram kroppsvikten och ger löparen en känsla av att kunna röra kroppen framåt utan ansträngning.

Mellansulan i Flytefoam Propel och Flytefoam Lyte har konstruerats på ett nytt sätt och gör att löparen spar muskelenergi och ger ett effektivt löpsteg

Den styva och kurvade konstruktionen på sulan ger en mjuk övergång från fot isättning till frånskjut och ankelns sidled rörelse styrs för att spara muskel energi.

Den synliga gelkudden i hälen ger en extra bra dämpning för skön komfort.

dropp 0mm

Pris 2500:-


GlideRide 

Asics Glideride är en neutral löparsko som låter dig springa längre sträckor med mindre ansträngning och ger dig en känsla du sällan upplevt. Denna löparsko är framtagen med  GUIDESOLE™ teknologi som minskar trycket på musklerna vid ifråntskutningsmomentet. Den styva framfoten och den dynamiskt böjda sulan ökar effektiviteten genom att reducera rörelsen i fotleden. Minskad rörelse i fotleden innebär att andra muskler, såsom vadmuskeln, inte behöver arbeta lika hårt vilket i sin tur leder till en minskad energiförbrukning. Skons medelpunkt är flyttad närmare hälen för att du lättare ska kunna förflytta vikten till framfoten och få mer fart i varje steg. Den rullande rörelsen du känner i denna löparsko driver foten framåt för att minska fotens egna rörelse framåt och på så sätt öka effektiviteten så du kan springa längre sträckor med mindre ansträngning. Skon är även utrustad med FLYTEFOAM™ teknologi för en mjuk och skön känsla samt med GEL™teknologi för avlastning och en bättre stötupptagning. Skorna har reflekterande detaljer som hjälper dig att synas på mörka löprundor.

Pris 1700:-


Gel nimbus 22 

Den ikoniska neutrala mängträningsskon Nimbus nu i 22:a versionen och mer energigivande och dämpande än någonsin. FlyteFoam Propel i mellansulan skapar energi och framåtdriv och en ny mjukare gelkudde i hälen dämpar skönare. Gelkudden under framfoten har även den uppdaterats för att minska belastningen på foten. Trusstic bryggan under hålfoten ger stabilitet och reducerar vikt. Den lätta och ventilerande mesh ovandelen utan sömmar har en anpassningsbar passform.

Pris 1900:-

 

 


 

 

Novablast

Vårens roligast löpupplevelse 🤩

NOVABLAST är en helt ny sko i Asics sortiment och är designad för att ge en fjädrande och livlig löpupplevelse👌
ASICS använder FLYTEFOAM Blast ™ mellansula-skum för första gången. Detta skum ger en energisk känsla vid varje steg. Yttersula på NOVABLAST ™ -skon ger en ”trampolin” -effekt, så att du skjuts fram kilometer efter kilometer. Med andra ord, du använder mindre energi för att täcka längre avstånd eller för att slå dina personliga rekord.
Pris 1500:-

 


 ASICS GT 2000 8  – Väldämpad och stabil klassiker.

ASICS GT-2000 8 är den nyaste versionen i Asics ikoniska GT modell som kom på slutet av 1980talet. Sulan är uppdaterad och ger en mjukare och mer följsam löpkänsla. En stor synlig GEL kudde under hälen samt inbyggd GEL under framfoten tillsammans med FlyteFoam under hälen samt FlyteFoam Propel under framfoten ger en skön och spänstig stötdämpning. Skon har bra stabilitet som ger en trygg och säker känsla på långa pass när man behöver lite extra stöd. Ovandel i engineered mesh för en skön passform och ventilation och stöd utan några irriterande sömmar.Allt det här ger dig stabilare löpning på distanser från 5 km och uppåt.

Pris 1500:-


ASICS GT 2000 8  – Väldämpad och stabil klassiker. 

ASICS GT-2000 8 är den nyaste versionen i Asics ikoniska GT modell som kom på slutet av 1980talet. Sulan är uppdaterad och ger en mjukare och mer följsam löpkänsla. En stor synlig GEL kudde under hälen samt inbyggd GEL under framfoten tillsammans med FlyteFoam under hälen samt FlyteFoam Propel under framfoten ger en skön och spänstig stötdämpning. Skon har bra stabilitet som ger en trygg och säker känsla på långa pass när man behöver lite extra stöd. Ovandel i engineered mesh för en skön passform och ventilation och stöd utan några irriterande sömmar.Allt det här ger dig stabilare löpning på distanser från 5 km och uppåt.


ASICS Gel-Kayano 26  

Den 26: e versionen KAYANO-serien behåller självklart sin berömda kombination av dämpning och stabilitet samt har uppdaterats för att bli ännu mer komfortabel.

Kayano 26 har en tvådelad mellansula med nya FlyteFoam Lyte i bottendelen och nu med mer FlyteFoam Propel närmast foten som ger skön dämpning och mycket bra energiåtergivning. Den synliga gelkudden i hälen är större och har justerats för att komprimeras mer vid isättning för att ge mjukare landning.

Duomax förstärkning under fotvalvet för bra stöd när man behöver lite extra support. Likt version 25 har den en ovandel med mer rundad framfot som ger mer utrymme för stortån som hjälper dig ge kraft till varje steg.

Metaclutch hälkappan skapar en bra och stabil personlig passform runt hälen. Ett innerfoder i hälkappan som ger ett mycket bra hälgrepp. Ny innersula som är mer formad för bättre komfort.

En riktigt fin träningssko för långpassen som erbjuder både bra dämpning, stabilitet och mycket komfort.

Pris 1900:-


 ASICS Gel-cumulus 21 Gore-tex

Väldämpad mängdträningssko med bra grundstabilitet. En uppdaterad ovandel med få sömmar för bästa komfort och Gore-tex som håller dig torr om fötterna. En förbättrad hälkappa med mer rund form för ett bättre hälgrepp. En mellansula i FlyteFoam för en skön och mer effektiv löpning under långa pass.

Pris 1600:-

 

 


ASICS ds trainer 24

En sko för löpare som vill ha en lätt sko som både fungerar för distans men också är lätt nog för intervallpass och tävlingar. DS Trainer har länge varit just den modellen många andra skomärken har som referens sko och jämför sina egna liknande modeller med.

Den nya stickade ”Pro Knit” ovandelen ger en mycket skön och anpassningsbar känsla.Mellansulan nu i nya FlyteFoamLyte- kombinerar låg vikt med god respons i steget och ger tillbaka energi oavsett hur långt du springer.

Pris 1500:-

Kampanjpris 1200:-


 Lättvikt och dämpning i nya Dynaflyte 4 från Asics

FlyteFoam är resultatet av tre års utveckling och fler än 300 testade prototyper på ASICS Institute of Sport Science.

Med förstärkta fibrer som håller dämpningen aktiv, är ASICS lättaste mellansula cirka 55 procent lättare än branschstandarden.

Kärnan i DynaFlyte är FlyteFoam, ASICS patenterade, lätta dämpningsteknik som användes för första gången i MetaRun i november 2015. I DynaFlyte används FlyteFoam för första gången i sin renaste form, i en hellång mellansula som tagits fram för att ge låg vikt, god respons och högeffektiv dämpning.

Skon är byggd för en neutral fotisättning och är tänkt som en sko för både distansträning och snabbare intervallpass. En yttersula med full markkontakt så ingen plastbrygga under mellanfoten som på tidigare versioner.

Pris 1600:-


Gel Lima padel

Denna padelsko erbjuder bra support och stabilitet så att du kan känna dig trygg på padelbanan. Den påkostade dämpningen tillsammans med den härliga passformen gör att detta är en padelsko vi verkligen kan rekommendera. Kombinationen av 10 millimeters drop, Solyte-mellansula och stötdämpande GEL i hälen och framfoten ger mjuka landningar på alla underlag. Skorna har också slitstark gummiyttersula konstruerad för att ge maximalt grepp på padelbanan, ett skyddande tåparti som ger extra slitstyrka samt en uttagbar ComforDry-innersula i snabbtorkande material.Trots att huvudfokus ligger på komfort och support upplevs skon smidig och ger dig bra förutsättningar för att utveckla ditt rörelsemönster på padelbanan.

Världens bästa Padelspelare använder denna sko – Nämligen Pablo Lima, Brasilien.

Ord.pris 1300:-


Gel Lima padel 2

Asics Lima är en sko speciellt framtagen för padelspelare och har kommit att bli vår mest populära padelsko. Denna modell används av den meriterade padelspelaren Pablo Lima från Brasilien. Denna padelsko erbjuder bra support och stabilitet så att du kan känna dig trygg på padelbanan. Den påkostade dämpningen tillsammans med den härliga passformen gör att detta är en padelsko vi verkligen kan rekommendera. Trots att huvudfokus ligger på komfort och support upplevs skon smidig och ger dig bra förutsättningar för att utveckla ditt rörelsemönster på padelbanan.

Pris 1300:-


….fler modeller finns i butiken.