Asics står för ”Anima Sana In Corpore Sano” som betyder ”En sund själ i en sund kropp”.

Asics har utvecklat skor, tillbehör och kläder för träning i över 60 år, men det har alltid varit skorna som har varit Asics flaggskeppsprodukt.
Inom kategorin Running så är Asics ett av de absolut största varumärkena i världen och de har ambassadörer för sitt varumärke som Lolo Jones, Mara Yamauchim Ryan Hall, Stefano Baldini och Viktor Röthlin.

Här i Sverige är Asics bland annat kända för sitt arrangerande av Asics Stockholm Marathon.

running-expertVi på snabbasteg är stolta att tillhöra Asics running expert club. Butiker speciellt utvalda för att de har ett brett sortiment och personal med stor erfarenhet av löpning och expertkunskap om Asics olika modeller. Det innebär även att vi har Asics populäraste modeller i exklusiva utföranden.


GlideRide 2

Asics Glideride är en neutral löparsko som låter dig springa längre sträckor med mindre ansträngning och ger dig en känsla du sällan upplevt. Denna löparsko är framtagen med  GUIDESOLE™ teknologi som minskar trycket på musklerna vid ifråntskutningsmomentet. Den styva framfoten och den dynamiskt böjda sulan ökar effektiviteten genom att reducera rörelsen i fotleden. Minskad rörelse i fotleden innebär att andra muskler, såsom vadmuskeln, inte behöver arbeta lika hårt vilket i sin tur leder till en minskad energiförbrukning. Skons medelpunkt är flyttad närmare hälen för att du lättare ska kunna förflytta vikten till framfoten och få mer fart i varje steg. Den rullande rörelsen du känner i denna löparsko driver foten framåt för att minska fotens egna rörelse framåt och på så sätt öka effektiviteten så du kan springa längre sträckor med mindre ansträngning. Skon är även utrustad med FLYTEFOAM™ teknologi för en mjuk och skön känsla samt med GEL™teknologi för avlastning och en bättre stötupptagning. Skorna har reflekterande detaljer som hjälper dig att synas på mörka löprundor. Dropp 5mm

Pris 1700:-


MetaRacer

En sko som är gjord för att springa fort i.

Med en design som hjälper löpare att maximera sina resultat. Här kombineras Asics revolutionerande GUIDESOLE-teknologi med en kolfiberplatta som ger mer stabilitet i steget. Skon har också en bättre utformad tåsvikt som gör att belastningen på vadmusklerna minskar med upp till 20% samtidigt som du får högre energieffektivitet.

Den lätta men samtidigt stödjande ovandelen i särskilt utformad mesh hjälper till att svalka fötterna även i varmt och fuktigt väder. Asics vetenskapsmän har upptäckt att löparens välbefinnande ökar drastiskt för varje grad värme som försvinner från skon.

Mellansulans FLYTEFOAM-teknologi håller låg vikt och ger både mjukare löpning och bättre respons mot underlaget. Materialen i yttersulan består bland annat av ASICS WETGRIP RUBBER SPONGE för att ge kraftigt fäste även på blöta underlag.

Pris 2100:-


Nimbus Lite2 

Löparskon GEL-NIMBUS™ LITE 2 bygger vidare på sitt GEL-NIMBUS™ arv genom att ge neutrala löpare en lättare design och utmärkt dämpning. Medan den första återskapade versionen var inriktad på en mjuk och lätt design, bygger denna version på samma tanke, men med en ännu smidigare och mer dämpad upplevelse. Som en del av asics varumärkes hållbarhetsinitiativ består denna modell också av en rad återvunna material, samtidigt som färre resurser används för ett mer miljövänligt tillvägagångssätt.

 

Nästan hela överdelen av GEL-NIMBUS™ LITE 2 är skapad av återvunnet material som hjälper dina fötter att andas bättre under löpturen. Samtidigt består mellansulans FLYTEFOAM™ teknologi av Cellulosa Nanofiber, ett hållbart material som ökar skummets slitstyrka.

 Utformad i ett avancerat program som förbättrar skons dämpande egenskaper, refererar denna modell också till designspråket i serien GEL-NIMBUS™, och skapar en lättare och mjukare löpupplevelse. Samtidigt ger den GEL™-teknologiska dämpningen för fotens främre och bakre del en förbättrad komfort och en ökad stötdämpning. Dessutom ökar yttersulan ASICS LITE Rubber skons hållbarhet och ökar det miltal du får ut av dina löparskor.

Pris 1900:-ASICS Gel-Kayano 28 AWL (All Winter Long)

Stabila löparskor med bekväm dämpning, för dig som springer längre pass. Skorna har en vattenavvisande ovandel som håller dina fötter torra i blött väder, och en snabbsnörning med dragsko som gör dem enkla att ta av och på. Mellansulan i Flytefoam Blast-foam ger energi och svikt i varje steg och med en 3D SPACE-konstruktion får löparen en effektiv kompression på specifika områden för att ge en mjukare och förbättrad stötdämpning. Skornas Dynamic Duomax-teknologi främjar en naturlig rörelse och hjälper till att ge ökad stabilitet för löpare med lätt inåtroterande fötter. Yttersulan har dessutom en slitstark AHARPLUS-hälplugg i gummi placerad på viktiga kontaktområden för att ge ökad slittålighet vid långvarig användning. För ytterligare komfort har skorna också en bekväm, stötdämpande OrthoLite-innersula och ett yttre hälstycke som håller foten stadigt på plats.

Pris 2000kr


 ASICS GT 2000 9 

Väldämpad och stabil klassiker.

ASICS GT-2000 9 är den nyaste versionen i Asics ikoniska GT modell som kom på slutet av 1980-talet.

Det är en pålitlig daglig distans sko som är utmärkt för löpare på alla nivåer som behöver bra stabilitet. Den klassiska gel kudden under både häl och framfot samt mellansulan i FlyteFoam ger en balanserad dämpning som tar dig långt. En bekväm passform tack vare den väl ventilerade och anpassningsbara mesh-ovandelen. Om du sprang i version 2000 8 kommer du att märka några små förändringar i den här versionen. ASICS GT 2000 9 erbjuder en förbättrad instegskänsla och en förbättrad passform för skönare komfort. Yttersulan har ”High Abrasion Rubber” + (AHAR+) med under hälen bra hållbarhet och blåst gummi under framfoten för mjuk känsla mot underlaget. Skon har bra stabilitet som ger en trygg och säker känsla på långa pass när man behöver lite extra stöd. Ovandel i engineered mesh för en skön passform och ventilation och stöd utan några irriterande sömmar.Allt det här ger dig stabilare löpning på distanser från 5 km och uppåt.

Pris 1500:-


ASICS GT 4000

GT-4000 är en väldämpad löparsko med mycket god stabiltet som klarar att styra framfotspronation på ett väldigt bra sätt vilket många andra pronationsskor inte gör.Skon har en mellansula med nya FlyteFoam Lyte i häldelen för förbättrad dämpning och livslängd och SpevaFoam i främre delen av mellansulan som ger en skön känsla genom hela löpsteget. Gel kudden under hälen bidrar förstås också till att ge extra dämpning.”Guidance Trusstic System” ger bra stabilitet i mellanfoten.Få sömmar och detaljer i ovandelen i tåboxen ger minskat tryck och skav.

Pris 1700:-


 

ASICS Gel Noosa Tri 12

GEL-NOOSA TRI 12 från ASICS är löparskon för dig som vill höja din prestation. Det är en lätt sko med iögonfallande design och en kombination av stöd och hög komfort som hjälper dig att nå alla träningsmål du har satt upp GEL-NOOSA TRI 12 har försetts med FLYTEFOAM-mellansula för att hålla nere vikten och tillsammans med hälens GEL-teknologi ge skön dämpning för högre komfort under löpningen. Skon har också elastisk snörning och dragflik på både häl och plös för att gå lätt att ta på och av. Med en hältapp i kompakt AHARPLUS som minskar slitaget på hårt utsatta ytor är GEL-NOOSA TRI 12 en sko som håller länge. Den färgstarka, iögonfallande designen och avancerade teknologin som hjälper dig att springa snabbare gör högpresterande GEL-NOOSA TRI 12 till löparskon du har drömt om.

Pris 1500:-


ASICS Gel-cumulus 21 Gore-tex

Väldämpad mängdträningssko med bra grundstabilitet. En uppdaterad ovandel med få sömmar för bästa komfort och Gore-tex som håller dig torr om fötterna. En förbättrad hälkappa med mer rund form för ett bättre hälgrepp. En mellansula i FlyteFoam för en skön och mer effektiv löpning under långa pass.

Pris 1600:-

 

 Gel Lima padel

Denna padelsko erbjuder bra support och stabilitet så att du kan känna dig trygg på padelbanan. Den påkostade dämpningen tillsammans med den härliga passformen gör att detta är en padelsko vi verkligen kan rekommendera. Kombinationen av 10 millimeters drop, Solyte-mellansula och stötdämpande GEL i hälen och framfoten ger mjuka landningar på alla underlag. Skorna har också slitstark gummiyttersula konstruerad för att ge maximalt grepp på padelbanan, ett skyddande tåparti som ger extra slitstyrka samt en uttagbar ComforDry-innersula i snabbtorkande material.Trots att huvudfokus ligger på komfort och support upplevs skon smidig och ger dig bra förutsättningar för att utveckla ditt rörelsemönster på padelbanan.

Världens bästa Padelspelare använder denna sko – Nämligen Pablo Lima, Brasilien.

Ord.pris 1300:-


Gel Lima padel 2

Asics Lima är en sko speciellt framtagen för padelspelare och har kommit att bli vår mest populära padelsko. Denna modell används av den meriterade padelspelaren Pablo Lima från Brasilien. Denna padelsko erbjuder bra support och stabilitet så att du kan känna dig trygg på padelbanan. Den påkostade dämpningen tillsammans med den härliga passformen gör att detta är en padelsko vi verkligen kan rekommendera. Trots att huvudfokus ligger på komfort och support upplevs skon smidig och ger dig bra förutsättningar för att utveckla ditt rörelsemönster på padelbanan.

Pris 1300:-


 Solution speed ff 

Detta är efterföljaren till Speed Solution som varit enormt uppskattad bland tennisspelare och padelspelare. Nu har Asics uppgraderat skon med den påkostade teknologin FLYTEFOAM – kort sagt innebär det en bättre dämpning och en ännu lägre vikt än tidigare modell som den redan hade en låg vikt.
Sulan på skon har en specifik räffling som gör att du får bästa grepp på banan och kan glida till bollen när det behövs, samtidigt som du kan få bra grepp på banan exempelvis när du skall starta snabbt eller göra en snabb vändning på banan.
Detta är en sko för dig som vill ha en smidig, låg vikt, bra dämpning och en relativt slitstark sko, det vill säga, en sko för alla!
Skon passar som sagt bra till både grustennisbanor och Padelbanor!
Pris 1500:-

….fler modeller finns i butiken.