Företaget On är produkten av tre löparentusiasters (Olivier Bernhard, David Allemann, Caspar Coppetti) stora passion för löpning. De startade företaget i Zurich 2010, och bara några månader senare fanns deras skor i butik för första gången. Deras skor hade redan vid det laget vunnit priser för sin innovation, och testanvändare beskrev löpar-upplevelsen ”som att springa på moln”. Nu, tolv år senare, säljs deras skor över hela världen och de fortsätter att vinna priser ryktbarhet tack vare sin innovation och stora passion för löpning.


On Cloudmonster

Nu välkomnar vi Cloudmonster – en sprillans ny löparsko från On Running berikad med de största ”Cloud”-elementen någonsin. En lätt och rapp asfaltssko som allra bäst kommer till sin rätta på de längre distanspassen, de långa intervallerna eller på återhämtningsrundorna.

CloudTec®-teknologin på denna skon ger supermjuka landningar och en maximal energiåtergivning för en löpupplevelse utöver det vanliga. Med mer CloudTec® än någonsin tidigare i kombination med en explosiv Speedboard®-platta tillverkad av polypropen samt en radikal rocker-geometri så erhålls en stor energiåtergivning och ett framåtdriv som i sin tur bidrar till en härligt explosiv känsla.

Mellansulan består utav Helion® superfoam som bidrar till skons fantastiska dämpning och den mjuka innersulan ger en lyxig instegskomfort.

Ovandelen består utav en ganska tunn mesh gjord av 80 % återvunnen polyester. Ovandelens passform är skön och trots att den är väldigt luftig så upplevs den som stabil. Även plösen är mycket tunn men ger ändå ett tillräckligt skydd så att inte skosnörena känns igenom. Hälkappan är något fastare längst ned för att ge god stabilitet och något mjukare längre upp för att inte ge tryck mot hälsenan.

Yttersulan med Grip gummiblandning ger ett bra grepp på asfalt. Sulans utformning och mönster förhindrar även grus från att fastna i densamma.
Över 30% av hela skon är tillverkad av återvunnet material.

Pris 1800kr


On Cloudflyer

Cloudflyer är för löpare som söker en sko med mycket stötdämpning utan att behöva kompromissa med vare sig stabilitet eller vikt.

Ovandelen har en uppdaterad mesh som andas mycket väl och ger tillsammans med On’s snörs-system en säker passform.  Yttersulan har 12 större Clouds för ökad stabilitet och en följsam övergång från isättning till frånskjut. Detta är den första On-skon som försetts med en ny gaffel-liknande yttersula. Den nya konstruktionen ger ett medialt stöd för en mer skonsam och naturlig övergång från isättning till frånskjut. Jämfört med tidigare version är den även uppdaterad med Helion™ superfoam och en mjuk plös för jämn tryckfördelning över foten. Konstruerad för distans, volym, återhämtning men är definitivt redo för fart!

Cloudflyer passar även för dem med bredare fötter.

Drop: 7mm

Pris 1800:-


On Cloudsurfer

Den ikoniska modellen Cloudsurfer från märket On är tillbaka, nu bättre än någonsin. Skon har fått en otrolig dämpning och följsamhet och med den fjäderlätta vikten kommer den att bli en favorit för alla som vill ha en smidig och bekväm sko för de dagliga löprundorna.

Cloudsurfer har fått flera stora uppdateringar mot tidigare modeller. Den största förändringen är att On:s patenterade CloudTec®-teknologi är förädlad till något On själva kallar CloudTec Phase™. Det innebär en ny datorgenererad form på de klassiska molncellerna i mellansulan som nu sömlöst ger efter och anpassar sig efter ditt steg så att du får oöverträffad dämpning och en mjukare och smidigare övergång från isättning till frånskjut. För att få till denna unikt mjuka och följsamma känsla har On valt att ta bort Speedboard-plattan som fanns i de tidigare versionerna. Det gör skon flexibel och låter fötterna jobba som de är tänkta att göra.

Den sömlösa mesh-ovandelen är väldigt bekväm och följsam. Foten sitter på plats utan att du får tryck på oönskade ställen. Den har generöst med vaddering runt häl och plös vilket ger en riktigt lyxig känsla. Ovandelen är tillverkad i 80 % återvunnet material.

Pris 1800kr


On Cloud X

En lätt och löpglad sko som inte tummar på dämpningen.

Ovandel i innovativ mesh ger en riktigt bra passform och hög andningsförmåga.

En ny uppdaterad CloudTec sula gjord i Zero-Gravity foam som absorberar stötar i alla riktningar medan den samtidigt ger dig en stabilare känsla.

Kuddarna (pods) undertill dämpar bara vid nedslaget. När du ska iväg igen har de blivit fasta och ger dig ett explosivt frånskjut.

Yttersulan är gjord av lättviktsmaterialet Zero-Gravity foam och har fåror för att ge bra grepp.

Skon har On’s Speedboard, vilket är en platta mellan innersulan och mellansulan som stabiliserar skon och gör den vridstyv samt hjälper till med energiåtergivningen i frånskjutet.

Strumpliknande lager närmast foten i kombination med den sömlösa plösen ger en riktigt skön komfort.

Hälkappan är tunn och följsam med små kuddar för att se till att hälen sitter där den ska under passet.

Skon har reflekterande detaljer för ökad synlighet i mörka förhållanden.


On Cloudrock 

Den prisbelönta och Schweiz-baserade löpskotillverkaren On utvidgar sortimentet med nya ”måste-produkter” för dem som älskar trail, vandring och bergstoppar. 💥🤩
Nu lanseras Cloudrock Waterproof. On´s första hiking-sko. Lätt och vattentät sko som erbjuder suveränt grepp och skydd för dina fötter i tuff terräng, oavsett väder. 🏃‍♀️
Den stabila och överraskande lätta Cloudrock Waterproof är On´s första hiking-sko. Den har ett avancerat membran som skyddar mot både vind och vatten samtidigt som det tillåter optimal andningsförmåga. Precis som alla skor från On har Cloudrock Waterproof Clouds på sulan vilket i kombination med den patenterade CloudTec-teknologin säkerställer en dämpad isättning och ett energieffektivt steg. Det ger maximalt med komfort på långa vandringar och äventyr. Bra grepp på svåra och varierande underlag har säkerställts med en yttersula i On´s Missiongrip. Finns i dam- och herrstorlekar.
Pris 2400:-