Asics står för ”Anima Sana In Corpore Sano” som betyder ”En sund själ i en sund kropp”.

Asics har utvecklat skor, tillbehör och kläder för träning i över 60 år, men det har alltid varit skorna som har varit Asics flaggskeppsprodukt.
Inom kategorin Running så är Asics ett av de absolut största varumärkena i världen och de har ambassadörer för sitt varumärke som Lolo Jones, Mara Yamauchim Ryan Hall, Stefano Baldini och Viktor Röthlin.

Här i Sverige är Asics bland annat kända för sitt arrangerande av Asics Stockholm Marathon.

running-expertVi på snabbasteg är stolta att tillhöra Asics running expert club. Butiker speciellt utvalda för att de har ett brett sortiment och personal med stor erfarenhet av löpning och expertkunskap om Asics olika modeller. Det innebär även att vi har Asics populäraste modeller i exklusiva utföranden.


Gel- Nimbus 25 

GEL-NIMBUS 25 är en maximalt dämpad, riktigt mjuk och komfortabel löparsko som passar för alla typer av distanser. Med en mellansula tillverkad av 24 % biobaserat material och en ovandel gjord av 88 % återvunnen polyester är det den mest miljövänliga löparskon från Asics någonsin.

Asics har jobbat länge på den här skon och har genomfört flertalet blindtester där löpare, ej knutna till Asics, har fått jämföra Nimbus 25 med andra löparskor på marknaden. Testerna har tydligt visat att de flesta (9 av 10) väljer Nimbus 25 för sin höga komfort.

Version 25 har fått en tjockare mellansula med Rocker geometri. Den består nu utav lätt, mjukt och energiåtergivande FF-Blast+ Eco Foam i full längd som är ett 20 – 30 % hållbarare skum jämfört med branschgenomsnittet. För ännu bättre dämpning och bekvämlighet under hälen kombineras detta med PureGEL, en vidareutveckling av den gamla GEL-teknologin. Denna uppdatering ger en 65 % mjukare gel-kudde under hälen och i och med det en otroligt skön komfort. I tillägg har ORTHOLITE X-55 innersulan fantastiska dämpningsegenskaper och en hög andningsförmåga för utmärkt fukthantering.

Pris 2100:-


Gel-Kayano 30

Gel Kayano 30 är en distanssko från Asics som ger dig den perfekta blandningen av fantastisk komfort och otrolig stabilitet. Den här färgställningen är deras jubileumsfärg och finns endast i en begränsad upplaga. Det här är en sko som gör löpningen till en njutning och hjälper dig att springa skonsamt mil efter mil på hårda underlag.

En stor nyhet är mellansulan som är 20 % tjockare, mer responsiv och har fått en rundad rocker-form som hjälper dig framåt. Den består nu helt av ett lätt, mjukt och energiåtergivande FF-Blast+ Eco Foam i full längd som är ett 20 – 30 % hållbarare skum jämfört med branschgenomsnittet. För ännu bättre dämpning och bekvämlighet under hälen kombineras detta med PureGEL, en vidareutveckling av den gamla GEL-teknologin. Denna uppdatering ger en 65 % mjukare gel-kudde under hälen och i och med det en otroligt skön komfort. I tillägg har ORTHOLITE X-55 innersulan fantastiska dämpningsegenskaper och en hög andningsförmåga för utmärkt fukthantering.

Pris 2100:-


 

Cumulus 25

Asics Gel Cumulus är en favoritsko för många och nu när den fyller 25 år har den blivit bättre än någonsin. De största förändringarna i denna version av Cumulus är gjorda i mellansulan. Ett helt nytt dämpningsmaterial som kallas FF Blast + ger en otrolig energiåtergivning och dämpning samtidigt som det väger betydligt mindre än tidigare material. Mellansulan är några millimeter tjockare men trots det väger Cumulus 25 drygt 30 gram mindre än föregångaren. Även Gel-teknologin är uppdaterad till något Asics kallar Pure Gel. Till skillnad mot tidigare är gelen inte synlig utifrån utan inkapslad i sulan där den behövs mest och mjukare än någonsin vilket ger en otrolig komfort under foten.

Även formen på mellansulan har ändrats och blivit mer rundad vilket ger mjukare isättningar, en naturlig övergång till frånskjutet och lite extra driv. Sulbasen är något breddad för att skapa en fin stabilitet. Ett drop på 8 mm gör att du lätt kan få till en naturlig och bra fotisättning.

Ovandelen är uppdaterad mer sparsamt och vi känner igen känslan att skorna sitter stadigt på foten utan att trycka någonstans. Meshen har blivit lite mer luftig och är sydd i flera lager för bättre hållbarhet. Plösen är integrerad med ovandelen och känslan på foten är riktigt lyxig.

Undertill finns AHAR-gummit som är placerat strategiskt för bästa grepp och hållbarhet samtidigt som det inte adderar för mycket vikt till skon.

Sammantaget är Cumulus 25 skon för dig som vill ha en lätt, löpglad och trygg neutral distanssko som fungerar till alla typer av pass, dag efter dag. Uppdateringarna gör att vi får ett helt annat driv i löpningen och det känns knappt som att vi har en sko på foten.

JUST NU 30% rabatt, ord.pris 1700kr


Asics Novablast 3

NOVABLAST™ 3 är en mjuk och väldämpad distanssko som genererar gott om energiåtergivning för en piggare löpupplevelse. Förutom att modellen har blivit 30 gram lättare jämfört med föregående version, så har skon även uppdaterats med en bättre komfort.

Ovandelen och mellansulan har inspirerats av geometrisk origami. Den nya ovandelen har tillverkats av jacquard mesh som ger utmärkt komfort och stöd, samtidigt som materialet ventilerar väl och håller fötterna svala. En kilformad plös ger en förbättrad passform och förhindrar också plösen från att förflytta sig. Modellen har även fått en mer stödjande hälkappa som bättre stabiliserar och guidar foten under löpsteget.

Mellansulans FF BLAST™ PLUS-dämpning ger en lätt och mer responsiv känsla under foten. En slitstark AHAR™-yttersula med en trampolininspirerad design bidrar till ännu mer energiåtergivning.

Minst 75 % av skons ovandel är tillverkad av återvunna material för att minska avfall och koldioxidutsläpp. Innersulan är tillverkad med en färgningsprocess som minskar vattenanvändningen med ca 33 % och koldioxidutsläppen med ca 45 % jämfört med konventionell färgningsteknik. Reflekterande detaljer ger bättre synlighet i mörker.

Dropp 8 mm.

Pris 1600kr


Asics Kayano Lite 3

GEL-KAYANO™ LITE 3 fortsätter att vara en mjuk, följsam och lätt löparsko med mycket dämpning och stabilitet. En distanssko som fungerar bäst på underlag som grus eller asfalt. Till version 3 har modellen uppdaterats på flera sätt med ett större fokus på hållbarhet.

Ovandelen i jacquard mesh ventilerar väl och har tillverkats utav en högre andel återvunnen polyester jämfört med föregående version. Den ger ett gott stöd och en förbättrad stabilitet. Även kragen och plösens återvunna material hjälper till att minska påverkan på miljön.

FLYTEFOAM™-dämpningen i mellansulan består utav cellulosa nanofiber, ett biobaserat material. I denna tredje version finns i framfoten mer utav detta lätta skum för att skapa än mer energiåtergivning till frånskjutsfasen. GEL™-teknologin ger en utmärkt stötdämpning och OrthoLite™-lästen ger förbättrad komfort och hållbarhet.

En 3D SPACE CONSTRUCTION™ hanterar skillnader i löpsteg mellan manliga och kvinnliga löpare och har utformats för att reducera överpronation.

GUIDANCE LINE™-teknologi förbättrar effektiviteten i löpsteget och en AHAR™-hälplugg förbättrar yttersulans hållbarhet. Den breda sulbasen i kombination med yttersulans utformning som ger mycket markkontakt, bidrar till en stabil och följsam löpning, även mot slutet av dina längre distanspass då du börjar känna dig sliten.

Reflekterande detaljer hjälper till att förbättra synligheten i mörker.

Minst 50 % av skons huvudmaterial är tillverkat av återvunnet material för att minska avfall och koldioxidutsläpp. Socklinern tillverkas med en lösningsfärgningsprocess som minskar vattenanvändningen med cirka 33 % och koldioxidutsläppen med cirka 45 % jämfört med konventionell färgningsteknik. Dropp 8mm

Pris 1900kr


Asics GT-2000 10

GT-2000™ i sin 10:e version är en sko som fortsatt passar ypperligt till din dagliga löpträning tack vare dess egenskaper. En utmärkt distanssko med mycket stabilitet och god dämpning som fungerar bra både till korta och långa rundor. Den klassiska gelkudden under både häl och framfot samt mellansulan i FlyteFoam ger en balanserad dämpning. Den nya teknologin LITE TRUSS ger en lätt och smidig stabilitet som reducerar överpronation. Yttersulan har ”High Abrasion Rubber” + (AHAR+) under hälen för bra hållbarhet och blåst gummi under framfoten för en mjuk känsla mot underlaget.

En specialutformad, stickad ovandel i 3D-mönstrad mesh ger en bekväm passform, god ventilation och en lätt känsla med samtidig stabilitet. Till version 10 har också ovandelen fått en sömlös konstruktion som minimerar risken för skav. En speciell hälteknologi säkerställer att hälen hålls på plats och en invändig sula med anti-bakteriella egenskaper minskar risken för lukt samtidigt som den bidrar till ytterligare dämpning och en mjukare känsla mot foten.

Dropp 10mm

Just nu 1200Kr. Ord.Pris 1600kr


 Asics GT-4000 3

GT-4000™ tillhör de mest stabila skorna i ASICS löpkollektion och nu är det dags att presentera version 3. Med en mjukare och smidigare design är denna sko lämplig för dig med överpronation som söker ett stabilt och dämpat löpsteg. Modellen klarar även att styra framfotspronation på ett väldigt bra sätt vilket många andra pronationsskor inte gör.

Ovandelen i mesh är utformad med 3D-tryck för att omsluta och stödja foten väl och dess borstade struktur på insidan ger en mjukare känsla och förbättrad komfort. Ovandelen ventilerar även väl för en behagligare känsla under löppasset.

Funktionen 3D SPACE CONSTRUCTION™ förbättrar löpstegets kompression och gör att du upplever en mjukare känsla under foten. Samtidigt verkar mellansulans LITETRUSS™-teknologi för att ge en förbättrad stabilitet och skapa ett smidigare och mer balanserat löpsteg. LITETRUSS™-teknologin förbättrar även stödet för mellanfoten vilket bidrar till ökad stabilitet.

FLYTEFOAM™- dämpningen ger en god energiåtergivning och ett framåtdriv samt förbättrar stötdämpningen. GEL™-teknologin för bak- och framfot bättrar på stötdämpningen ytterligare och skapar en mjukare känsla i steget. En OrthoLite™ X-30-innersula ger en mjuk och behaglig instegskomfort. Skon ger full markkontakt vilket bidrar till ett smidigare och mer effektivt löpsteg. Dropp 10mm

Pris 1700kr


Asics GT-2000 10 GTX

GT-2000™ G-TX i sin 10:e version är en utmärkt distanssko med mycket stabilitet och god dämpning som fungerar bra både till korta och långa rundor. Modellen har ett invändigt foder med GORE-TEX™-teknologi som avleder vatten och håller dina fötter torra och bekväma. Den klassiska gelkudden under både häl och framfot samt mellansulan i FlyteFoam ger en balanserad dämpning. Den nya teknologin LITE TRUSS ger en lätt och smidig stabilitet som reducerar överpronation. Yttersulan har ”High Abrasion Rubber” + (AHAR+) under hälen för bra hållbarhet och blåst gummi under framfoten för en mjuk känsla mot underlaget. Dropp 10mm

Pris 1700kr


Asics Magic Speed 2

Asics Magic Speed i version 2 är en lätt och modern temposko för snabba pass och tävlingar. Den har fått några viktiga uppdateringar från första versionen som gör den ännu bättre. Ovandelen är helt ny i jaquard mesh som ger bra stöd och ventilation. Hälkappan har fått mer skön vaddering och passformen är överlag förbättrad. Mellansulan är några mm mer än på föregångaren och har fått ett topplager i FF Blast™ PLUS och det undre lagret i FF Blast™ som gör den spänstig. Den har en kolfiberförstärkt TPU platta vilket ger lite extra kick i varje steg. Yttersula i Asics gummi man kallar AsicsGrip borgar för bra grepp och slitstyrka. Dropp 7mm

Pris 1900kr


Gel Lima padel

Denna padelsko erbjuder bra support och stabilitet så att du kan känna dig trygg på padelbanan. Den påkostade dämpningen tillsammans med den härliga passformen gör att detta är en padelsko vi verkligen kan rekommendera. Kombinationen av 10 millimeters drop, Solyte-mellansula och stötdämpande GEL i hälen och framfoten ger mjuka landningar på alla underlag. Skorna har också slitstark gummiyttersula konstruerad för att ge maximalt grepp på padelbanan, ett skyddande tåparti som ger extra slitstyrka samt en uttagbar ComforDry-innersula i snabbtorkande material.Trots att huvudfokus ligger på komfort och support upplevs skon smidig och ger dig bra förutsättningar för att utveckla ditt rörelsemönster på padelbanan.

Världens bästa Padelspelare använder denna sko – Nämligen Pablo Lima, Brasilien.

Ord.pris 1300:-


Gel Lima padel 2

Asics Lima är en sko speciellt framtagen för padelspelare och har kommit att bli vår mest populära padelsko. Denna modell används av den meriterade padelspelaren Pablo Lima från Brasilien. Denna padelsko erbjuder bra support och stabilitet så att du kan känna dig trygg på padelbanan. Den påkostade dämpningen tillsammans med den härliga passformen gör att detta är en padelsko vi verkligen kan rekommendera. Trots att huvudfokus ligger på komfort och support upplevs skon smidig och ger dig bra förutsättningar för att utveckla ditt rörelsemönster på padelbanan.

Pris 1300:-


 Solution speed ff 

Detta är efterföljaren till Speed Solution som varit enormt uppskattad bland tennisspelare och padelspelare. Nu har Asics uppgraderat skon med den påkostade teknologin FLYTEFOAM – kort sagt innebär det en bättre dämpning och en ännu lägre vikt än tidigare modell som den redan hade en låg vikt.
Sulan på skon har en specifik räffling som gör att du får bästa grepp på banan och kan glida till bollen när det behövs, samtidigt som du kan få bra grepp på banan exempelvis när du skall starta snabbt eller göra en snabb vändning på banan.
Detta är en sko för dig som vill ha en smidig, låg vikt, bra dämpning och en relativt slitstark sko, det vill säga, en sko för alla!
Skon passar som sagt bra till både grustennisbanor och Padelbanor!
Pris 1500:-

….fler modeller finns i butiken.