OS1st står för ’ortopediskt stöd först’, det första du tar på dig. Det är ett Amerikanskt varumärke med en tydlig mission: att reducera smärta så att du kan leva ett aktivt liv. Till det syftet har de utvecklat unika teknologier för att ta kompression och stöd till nästa nivå, såsom Compression Zone Technology® och K-Zone® technology. Tack vare Compression Zone Technology® kan de tillverka extremt tunna produkter med optimal och anatomisk passform som är lätta att använda. Detta för att en och samma produkt har olika zoner med olika nivåer av graderad kompression. Där kompressionen behövs som mest, där finns den, där den inte behövs, där finns den inte. På så sätt är stöden kraftfulla men samtidigt komfortabla och tunna. Då hög kompression inte finns överallt i produkten är den mycket lättare att ta på och av än om kompressionen vore integrerad överallt i produkten.

K-Zone® technology, där ’K’ står för kinesiologi, är en teknik som ger samma fördelar av kinesiologitejpning, utan nackdelen att vara temporär och hindrande för dina rörelser. Det är OS1st’s senaste teknologi som har använts i några av deras produkter. Genom användning av en gel med hög friktion i specifika områden uppnås stabilitet med bibehållen rörelsefrihet.

OS1st är ditt självklara val när du behöver olika skydd och stöd såsom knästöd och armbågsstöd, men även när du behöver sportstrumpor eller sleeves, alla med hög användningsförmåga som du kan ha på dig länge.  Även om du har eller har haft hälsporre/plantar fasciit finns det speciellt anpassade hälsporrestrumpor för dig som vill förebygga eller behandla hälsporre och minska smärtan.


OS1st FS4 Plantar Fasciitis sock

Genom innovativ produktionsteknik kan OS1st tillverka en funktionsstrumpa som kombinerar graderad kompression med stöd för foten. Genom att använda strumpan motverkar du hälsporre samtidigt som den bidrar till en bättre fotfunktion, prestation och ökar prestationen.

FS4 har ett inbyggt stöd för plantar fascian (senan under foten) som kontinuerligt sträcker senan och i tillägg till detta är strumpan extremt fukttransporterande, motverkar skav, anatomiskt utformad, komfortabel passform, sömnlös konstruktion och med extra mjukt material på rätt ställen.

Produkten har 4 graderade kompressionszoner som ökar cirkulationen, prestationen och återhämtningen. FS4 kan potentiellt reducera och förhindra smärta och skador från en aktiv livsstil.

Pris 249:-

 


OS1st KS7 Performence knee sleeve

OS1st KS7 lindrar smärta uppkommen av löparknä, artros och hopparknä i ett extremt tunt stöd. Stödet hjälper dina muskler och leder med ökad cirkulation och påskyndar återhämtning. KS7 är anatomiskt utformat så att stödet alltid sitter på rätt plats utan irriterande veck. Lider du av svullna knän från artros kan du använda KS7 såväl på dagen som under natten. Säljs styckvis, produkten kan användas på både höger och vänster knä.

KS7 kombinerar 7 graderade kompressionszoner med stöd för att skapa en produkt som du kan använda under dina vanliga kläder eller sportutrustning. I det komfortabla brättet upptill finns små gelkuddar som gör att stödet alltid sitter på rätt plats oavsett aktivitet.

Stödet är idealt för löpare och idrottsutövare men kan även användas av personer som inte sportar för att bli kvitt svullnad och smärta. Att leva ett aktivt liv kan leda till extra belastning av dina muskler och leder, KS7 erbjuder stöd och kompression för ett fortsatt aktivt liv.

Pris 349:-


OS1st cs6 Performence calf sleeve

Lindra smärta som uppstått från ömma vader, kramper, benhinneinflammation och hälseneinflammation med detta lätta men kraftfulla stöd med 6 olika graderade kompressionszoner. Vadmuskulaturen får stöd och genom detta minskas risken för bristningar som kan uppkomma vid t.ex. löpning. Säljs i par.

Den ökade cirkulationen de 6 graderade kompressionszonerna ger ökar prestationen och påskyndar återhämtningen. Genom sin anatomiska design kommer produkten alltid att sitta på rätt plats för att ge dig rätt förutsättningar för att nå dina mål.

CS6 är lätt men kraftfull och den är enkel både att ta på och av. CS6 är komfortabla nog att kunna användas under dina tränings- eller vardagskläder.

Pris 399:-

 

 


OS1st es6 elbow bracing sleeve

Armbågsstödet hjälper dig minska smärta från golf eller tennisarmbåge, artros och kubitaltunnelsyndrom genom att kombinera 6 zoner av graderad kompression och stöd. Produkten har en anatomisk passform och sitter därför alltid på rätt plats oavsett aktivitet. Säljs styckvis, produkten kan användas på både höger och vänster armbåge.

Produkten är extremt tunn och kan därför användas under dina vanliga kläder eller idrottsutrustning, den tunna designen gör även att stödet tillåter dig att röra dig obehindrat. ES6 ger din armbåge stöd och den graderade kompressionen ökar cirkulationen och påskyndar återhämtningen.

Pris 249:-

 

 

 

 


OS1st FS6 Performence foot sleeves

FS6 är det bäst säljande stödet till löpare mot hälsporre (plantar fasciit). Produkten är ett extremt effektivt hjälpmedel för att minska smärta uppkommen av hälsporre, kronisk smärta i hålfot och häl samt mot svullna fötter. Produkten ger en kontinuerlig sträckning av plantar fascian (senan under foten). Säljs i par.

Genom att kombinera 6 olika graderade kompressionszoner med stöd får man en produkt som ger ett fantastiskt stöd för foten och hälsenan. Graderad kompression ökar cirkulationen och minskar svullnad, allt i en komfortabel produkt som du kan använda under dina vanliga strumpor. Då produkten trycker ihop fettkuddarna i hälen är den en bra hjälp vid diverse hälproblem t.ex. Severs skada.

’Bra cirkulation är viktigt för att upprätthålla och återuppbygga muskler efter intensiv träning. FS6 kommer att hjälpa dina fötter när de jobbar hårt. Du kan även använda FS6 som ett vilande stöd eller under natten för att ge smärtlindring under morgonen.

Pris 349:-