New Balance har sedan starten varit ett företag som fokuserat på att uppfylla de behov som en vardaglig idrottsman har. En del av New Balance ide om att producera en överlägsen kollektion av skor och atletisk klädsel, är att få produkterna att passa alla. Det har New Balance gjort genom att tillverka många olika breddar och storlekar eftersom en bättre passform bidrar till en bättre prestanda. För att säkerställa bästa passform på skor och kläder fokuserar New Balance på att ständigt förbättra tekniken och produktionsmetoderna.

Kom in till butiken så hjälper vi dig hitta rätt modell


Några favoriter…

Fuelcell Supercomp V1

Nya FuelCell SuperComp Trainer från New Balance är en maximalt dämpad mängdträningssko med en tävlingsskolik känsla. Den har designats för många mil på fastare underlag och skonar, utifrån sina suveräna egenskaper, dina underben och vader.

En ny Energy Arc-teknologi, med en välvd kolfiberplatta inklämd mellan två lager FuelCell-dämpning, lämnar en ihålig kanal genom mitten utav skon. Kolfiberplattan trycks sedan ut i detta tomrum med varje fotisättning och returnerar därefter energi då den återtar sin ursprungliga form. Teknologin bidrar till ett fantastiskt driv framåt och en härligt studsig känsla.

Mellansulans höjd är riktigt hög, den mäter hela 47 mm i häl och 39 mm i framfot. Det innebär att för elitlöpare så är skomodellen inte tillåten att springa i på tävlingar. Att mellansulan är så pass kraftig beror på att man vill få skon så väldämpad som möjligt.

Ovandelen som är välventilerad har tillverkats utav en stickad mesh som är lätt elastisk och som formar sig bra efter foten. Hälkappan är mjuk och vadderad vilket gör den väldigt bekväm medan plösen är fastsatt i botten utav skon så att det blir som en strumpa. Sammanfattningsvis så ger ovandelen med dess egenskaper lite utav en tävlingsskolik känsla.

Yttersulan är lite rejälare jämfört med sulan på en tävlingssko och detta med anledning av att skon ska hålla längre. Modellen har dock en relativt slät gummiyttersula som gör att skon lämpar sig bäst att använda på hårda och jämna underlag. Dropp 8mm

JUST NU 30% rabatt. Ord.pris 2550kr


Fuelcell Supercomp trainer V2

New Balance FuelCell Supercomp Trainer v2 hjälper dig att ta din träning till nästa nivå. Den här skon är utrustad med den senaste tekniken som en inbyggd kolfiberplatta och FuelCell-mellansula för att göra din löpning både effektiv och skonsam.

Supercomp Trainer v2 har en mellansula byggd i två lager av New Balance supermaterial FuelCell som till den här versionen blivit ännu lättare och dessutom mer energiåtergivande. Mellan dessa lager finns en kolfiberplatta som kallas EnergyArc som stabiliserar skon och ger en extra skjuts i frånskjutsfasen. EnergyArc och FuelCell-skummet samverkar för att göra skon både energiåtergivande, dämpande och skonsam. Mellansulans uppbyggnad ger en unik kombination av hastighet och komfort, vilket resulterar i en fantastisk upplevelse under foten oavsett vilken typ av löpning och vilka pass du ägnar dig åt. Något vi upptäckt är att det här är en sko som är perfekt för dig med lite mer känsliga vader och fotleder.

Den luftiga ovandelen av stickad mesh är lätt elastisk och formar sig bra efter foten. Hälkappan är mjuk och vadderad vilket gör den väldigt bekväm medan plösen är fastsatt i botten utav skon så att det blir som en strumpa. Sammanfattningsvis så ger ovandelen med dess egenskaper känslan av att du har en tävlingssko på foten.

Yttersulan har bra med ett slitstarkt gummi som gör att skon håller för många mil löpning. Dropp 6mm

Pris 2700kr


Fresh Foam More V4 

Lätta löparskor med bekväm dämpning, för dig som springer längre pass.

Fresh Foam X More 4, den senaste versionen i den mycket omtyckta modellserien, har utrustats med mer dämpande Fresh Foam X skum än någonsin tidigare. Skummet har fått en ny komposition och har fördelats över hela skons längd vilket sammantaget ger en otroligt mjuk sko med en hög komfort. På version 4 komprimeras mellansulans skum cirka 66 % mer jämfört med version 3 vilket ger mer och mjukare dämpning med en samtidigt förbättrad energiåtergivning. Skummet i mellansulan består utav cirka 3 % biobaserat innehåll tillverkat av förnybara resurser.

Den genomtänkta yttersulan i gummi ger en god hållbarhet och de strategiska flexzonerna främjar ett naturligt steg.

Modellen har dessutom en Rockerprofil (vaggformad geometri) som bidrar till mjukare övergångar och följsammare löpning.

Dropp 4mm

Pris 1900kr


880 Fresh Foam V13

Funktion möter prestanda i de nya löparskorna Fresh Foam X 880v13 från New Balance. Dess tekniskt utformade ovandel i mesh ger en stilren känsla, omslutande passform och optimal ventilation. Fresh Foam X-mellansulan ger en stödjande passform och mjuk stötdämpning i varje steg. Yttersulan i NDurance-gummi ger överlägsen hållbarhet och utmärkt grepp på platta underlag.

Version 13 av New Balance fortsätter i samma stil som föregångaren. En allround neutral distanssko som kan med fördel också fungera fint på snabbare löppass.

Version 12 fick en rejäl uppdatering med mjukare FreshFoam X mellansula och en zon med Fuelcell under framfoten för att ge en kick i frånskjutet. Den här versionen har fortsatt samma mellansula. 3% av materialet i mellansulan är Biobaserat.

Ovandelen i Engineered mesh ger en elegant och modern känsla samt maximerar passform och komfort. NDurance gummi yttersulan ger bra hållbarhet i områden med hög slitage för att hjälpa till att få ut mer av skorna. Dropp 10mm

Pris 1900kr


1080 V12

New Balance 1080 i sin 12:e version fortsätter att vara löparskon med utmärkt komfort och fantastisk stötdämpning som i sin tur bidrar till den där härliga löpkänslan. Modellen är allsidig vilket gör att den passar lika bra för dig som tränar till ett maraton såväl som för dig som endast springer kortare pass.

Med en uppdaterad Fresh Foam X-mellansula som ger mer dämpning än någonsin tidigare, erbjuder skon en förträfflig kombination av mjukhet och energiåtergivning i varje löpsteg. Fresh Foam X mellansulans skum består utav cirka 3 % biobaserat innehåll, det vill säga material som har tillverkats av förnybara resurser för att hjälpa till att minska koldioxidavtrycket.

Den sömlöst stickade Hypoknit-ovandelen har uppdaterats för att skapa en ännu mjukare och mer stödjande passform. Ovandelens egenskaper gör också att skon andas mycket bra och speciella stretchzoner ger utrymme för flexibilitet och anpassningsförmåga. Detta är en en stor fördel då skon av just den anledningen passar flera olika fottyper.

En ny hälkappa sluter följsamt om fotens bakre del och håller genom sin maximala passform foten säkert på plats.

Yttersulan har på strategiskt utvalda platser berikats med mer gummi för att öka på skons livslängd. Reflekterande detaljer ger en ökad synlighet. Dropp 8mm

Pris 2100kr


Vongo V5

Nya Vongo V5 från New Balance är en otroligt mjuk, följsam och samtidigt väldigt stabil löparsko som passar utmärkt att använda till de dagliga träningspassen. Mellansulan består utav det mjuka, lätta och mycket energiåtergivande skummet Fresh Foam X som dämpar fantastiskt vid stegisättningen och ger en energirik studs tillbaka vid frånskjutet. Ett graderat stöd på insidan av mellansulan ger stabilitet och har skapats genom att skumpellets, sömlöst har smälts in i FreshFoam-cellerna med en gradvis högre densitet närmare mediala sidan av mellanfoten. Genom denna teknik blir stödet mindre påträngande än vid t.ex. ett kilformat medialt stöd.

Den stickade mesh-ovandelen ventilerar väl och har broderier på utvalda ställen för extra support. Till denna version har även skons mittfotsdel uppdaterats och blivit 5 mm bredare på medialsidan vilket ger ännu mer utav stabilare löpning.

Blåst gummi under framfoten gör skon mer dämpad och responsiv medan Flex Grooves, det vill säga skåror i yttersulan, ger en segmenterad sådan som förbättrar flexibiliteten avsevärt.Dropp 8mm

Pris 2000kr