TOPO STARTADES 2013 AV TONY POST, MEN HISTORIEN BÖRJADE EGENTLIGEN 40 ÅR TIDIGARE, PÅ EN LÖPARBANA I TULSA, OKLAHOMA.

Född och uppväxt i Colorado, fortsatte Tony till Tulsa i Oklahoma för att gå på college, i friidrottslaget som han senare kom att bli kapten i som han verkligen föll för löpning.

Med ambitionen att alltid träna hårdare, springa snabbare, flyttade Tony till Massachusetts och började träna med några topplöpare på Bostons norra strand. Dessvärre kantades karriären som löpare av skador, överträning och dåliga löparskor. Precis som många andra löpare började han att jobba i skoindustrin och började lära sig allt han kunde om att tillverka skor.

Efter närmare 30 år i industrin visste Tony att det var något som saknades på marknaden – en sko som tillät löpare att ta del av de fördelar som Natural Running erbjuder medan skon behåller de bästa delarna av en traditionell löparsko. Med målet att leverera de absolut bästa Natural Runningskorna som finns på marknaden, med detta startade Tony sitt egna skomärke. Detta är idag Topo Athletic, grundat med sunt förnuft, enkelhet, komfort, för löpare som söker en mer naturlig löparupplevelse.


Phantom 2

Phantom 2 är en löparsko med hög komfort och maximal stötdämpning som passar utmärkt till distans- och återhämtningspass. Den lätta ZipFoam-mellansulan i fullängd består utav de två kompositmaterialen TPU och EVA som tillsammans ger en mycket mjuk dämpning närmast foten och en lite fastare och mer energi återgivande dämpning närmast marken. En nyutvecklad yttersula ger ett bra grepp emot underlaget och är samtidigt mycket slitstark. Det utanpåliggande TPU-hälgreppet gör att foten hålls stabilt på plats och en Ortholite-fotbädd med anti-mikrobiella egenskaper bidrar till att Phantom 2 känns så oerhört bekväm på foten. Ovandelen i engineered mesh ger en god andningsförmåga samtidigt som den håller foten på plats på ett säkert och bra sätt. Den anatomiskt formade tå-boxen ger extra utrymme för framfoten och gör så att tårna naturligt kan spridas ut under den fas av löpsteget då foten belastas. Dropp 5mm

Pris 2000kr


Ultraventure 3

Ultraventure 3 är Topo Athletics mest dämpande terränglöparsko hittills! Likt sin föregångare Ultraventure 2 så är Ultraventure 3 skapad för dig som gillar att vandra eller löpa i lättare terräng. I denna nya uppdaterade version har vi ökat stackheighten för ännu mer dämpning och komfort, medan en ny form av ZipFoam™ bidrar till en lättare, mjukare och mer responsiv känsla. Ultraventure 3s nya ovandel i återvunnen mesh är skapad med hållbarhet i fokus och varje par innehåller tre återvunna plastflaskor. Givetvis har vårt senaste tillskott i trail-familjen vår unika passform och känsla.Dropp 5mm

Pris 2300kr

 

 

 


Ultrafly 4

En träningssko för alla ändamål som ger en bekväm och smidig löpning med lätt stabilitet. Mellansulan med dubbla densitet har ZipFoam™ för lätt spänst. Den externa TPU-hälkappan och EVA mediala inlägget ger lätt vägledning genom gångcykeln. Den återvunna konstruerade mesh-överdelen ger en andningsbar och bra passform.

Pris 2000kr