Brooks grundades i Philadelphia, USA, av Morris Goldenberg 1914. Ursprungligen tillverkade företaget badskor men på 1920-talet började Brooks tillverka baseballskor och på 1930-talet kom även skor för amerikansk fotboll ut på marknaden. På 1970-talet utökade Brooks sitt sortiment med löparskor och introducerade flera teknologier som används i löparskor än idag.

Företaget började samarbeta med professionella löpare, däribland olympiern Marty Liquori, och 1975 lanserades löparskon Villanova, Brooks första löparsko i premiumsegmentet. Villanova var marknadens första sko med EVA – en skumplast som dämpar fotisättningen – i mellansulan och teknologin började snart användas av andra skotillverkare. Villanova följdes av Vantage som lanserades 1977 och var försedd med en kil som motverkade överpronation. Samma år, tack vare pronationskilen, dämpning, flexibilitet och slitstyrka, blev Vantage rankad som årets bästa sko i Runner’s Worlds årliga löparguide. Villanova och Vantage etablerade Brooks som ett av USA hetaste löparskomärken och försäljningen tog fart. I slutet av 1970-talet var Brooks ett av de tre största löparskomärkena i USA.

 

 

Brooks Bedlam

Mängdträningssko för den drivna löparen som är ute efter en ny upplevelse.

Riktigt väldämpad löpsko med mycket stabilitet. För att ytterligare förbättra fjädringen hjälper Midfoot Transition Zone till att styra trycket mot framfoten och därmed uppmuntra till en snabbare övergång från häl till tå. Överdelen i FitKnit med en 3D cirkulär stickning ger en passform avsedd för att vara flexibel och samtidigt kunna hålla foten strategiskt på plats, dropp 8mm

Pris 1900:-

 

 

 


Brooks Ghost 12

En neutral och väldämpad löparssko som är en av Brooks mest sålda modellserier.

Crash Pad i DNA Loft på utsidan av mellansulan i häldelen ger en mjuk övergång från häl till framfot.

BioMogo DNA dämpning i övriga delen av mellansulan ger en bra balans av dämpning och respons .

Den nydesignade Flat Knit ovandelen med 3D Fit Print förtärkningar ger förutom en ny cool look en bra passform och minimerar risk för skav.

Omega Flex Grooves  under framfoten för naturligare flex vid frånskjutet.

Plösen har vaddering med E.V.A foam för att minimera tryck över vristen.

Pris 1600:-


Brooks Levitate 3

Upplev en sko med massor av energiåtergivning som tar dig långt.

Brooks neutrala toppsko. Skorna har en lätt, stickad ovandel som ger en strumpliknande passform för maximal komfort. Mellansulan är utformad med stötdämpande DNA AMP-material som ger en perfekt blandning av skön stötdämpning och mycket energiåtergivning i varje steg. Det har tagit Brooks flera år att utveckla modellen och många mil av testlöpning på för att få den klar. Skorna har även en yttersula som ger snabba övergångar från häl till tå utan att tappa energi i steget. Dropp 8mm

Pris 1800:-

 


 

 

Brooks Transcend 7 

Transcend 7 är Brooks toppmodell när det gäller kombinationen av mjuk härlig stötdämpning och bra stabilitet. En sko för löpare som vill springa långt med mycket komfort.Den uppdaterade Transcend har fått mer skön DNA Loft foam för att få till den riktigt mjuka känslan utan att förlora livslängd och respons.Guide Rails både medialt och lateralt ger bra stabilitet och ger stöd när du verkligen behöver det.Stabila och bekväma löparskor i lätt vikt tillverkad med ovandel i mesh och uppdaterad GuideRails teknologi för optimalt stöd. En ovandel som är sömlös följer foten och ger en perfekt passform varje steg.

Dropp 10mm

Pris 1800:-


Brooks Hyperion Tempo

Få ut mer av dina träningspass med Brooks Hyperion Tempo. Med en mellansula utvecklad med DNA FLASH teknik ger Hyperion Tempo dig en lätt känsla, utmärkt energiåtergång och bekväm dämpning som banar vägen till bättre träningspass och nya personlig rekord. En sko för löpare som vill få ut mesta möjliga av sitt träningspass. Den vävda överdelen ger både stretch och andningsförmåga för maximal komfort. Den helt nya DNA FLASH mellansulan gör skon lätt, lyhörd och dämpad och har skapats genom att ett adaptivt DNA-material har ingjutits med kväve. Skons geometri håller foten stabil när du rör dig, så att du kan springa effektivt och energibesparande i din egna naturliga rörelsebana.

Pris 1600:-


Brooks Glycerin 18

I den 18:e upplagan av Brooks kända mängdträningssko Glycerin har man utvecklat den så sköna och väldämpade känslan i skon för att ge löparen maximal komfort. Med ännu mer DNA Loft i mellansulan än i tidigare version ges extra mycket stötdämpning samtidigt som man behållit den responsiva känslan för att hjälpa löparen framåt i steget. DNA Loft Transition zone gör varje steg från häl till tå mjukt och följsamt. Med hjälp av en Internal Bootie Construction möjliggör den uppdaterade ovandelen en ännu närmare passform kring foten men tillåter samtidigt foten att röra sig naturligt inuti skon. Tack vare ovandelens utformning i Double-Jacquard mesh säkerställer Brooks att skon andas på bästa sätt och skapar en stabil känsla och ett bra klimat inuti skon. Yttersulan består av Green Rubber för bästa slitstyrka och löpkänsla. Uppdaterad innersula för bästa i-stegs komfort.