HOKA ONE ONE

Hoka var det första skomärket som lanserade ”oversized” mellansulor och grundades i Frankrike 2009 men har idag amerikanska ägare. Hoka One One betyder ”att flyga ner för berget”. Företaget tillverkar skor för alla typer av löpare, från joggare till tävlingslöpare och har kommit att bli enormt framgångsrika på grund av deras speciella sulor.

 

Clifton 9 Gore-tex

Den 9:de versionen av Hokas klassiska Cliftonsko är lättare och ännu mer dämpad. Clifton 9 har fått en ny sula med en mer responsiv ny foam och förbättrad yttersula. Överdelen är även den förändrad och förbättrad där man tagit bort material för att göra den ännu lättare. Häldelen är mjukare och plösen förbättrad för en skönare och bekvämare känsla.
Clifton 9 har fått mer dämpning men väger mindre, 4 gram mindre för att vara exakt. Ovandel med GORE_TEX som håller dina fötter torra oavsett väder.
Varför du kommer älska den; Den här klassiska löparskon är en perfekt kombination av mjuk, dämpad och lätt.

Finns i dam- och herrstorlekar.

Pris 2400kr


 

Clifton 9

Den 9:de versionen av Hokas klassiska Cliftonsko är lättare och ännu mer dämpad. Clifton 9 har fått en ny sula med en mer responsiv ny foam och förbättrad yttersula. Överdelen är även den förändrad och förbättrad där man tagit bort material för att göra den ännu lättare. Häldelen är mjukare och plösen förbättrad för en skönare och bekvämare känsla.
Clifton 9 har fått mer dämpning men väger mindre, 4 gram mindre för att vara exakt.
Varför du kommer älska den; Den här klassiska löparskon är en perfekt kombination av mjuk, dämpad och lätt.

Finns i dam- och herrstorlekar.

Pris 1900kr


Bondi 8

En av Hokas mest kända och populära modellserier Bondi har nu kommit i version 8. Den första versionen kom 2011 och modellen hette då Bondi B efter Australiska stranden Bondi Beach.
Det är en av de mest dämpade modellerna i Hokas sortiment. Version 8 har likt föregångarna en ”oversized” mellansula i en ny mjukare och tåligare foam. Hälpartiet på Bondi 8 har också fått en helt ny geometri som sticker ut mer bakåt. Det har man gjort för att få en ännu skönare rullkänsla genom hela löpsteget. Slitsulan har också uppdaterats med mer gummi för att bli mer tålig. Ovandelen och innerfodret är tillverkad i återvunnen polyester och även innersulan i Ortholite Hybrid är tillverkad av återvunna material. Det här är en sko som både fungerar för riktigt långa pass där man vill ha maximal dämpning och självklart är den lika bra för kortare pass och promenader. Stack height: 33 mm i häl, 29 mm i framfot.

Dropp 4mm

Pris 2200kr


Carbon X 3

Carbon X 3 är en tränings/tävlingsko som driver dig framåt snabbt och säkert! En riktigt snabb temposko som också fungerar på de längre passen när du vill känna dig snabb och spara på vader och energi. Carbon X 3 har flera uppdateringar och vi tycker att det är den bästa versionen hittills! Det stickade materialet i den nya ovandelen ger en mycket behaglig känsla samtidigt som foten sitter bra på plats. Den är tillräckligt flexibel för att också ge en något bredare fot bra komfort. Den bakåtlutade övre delen av hälkappan gör den lätt att ta på, samtidigt som den tar väl hand om akillessenan. Skon är i 100% veganska material. Mellansulans nya foam kallat ProFlyX är mer spänstig och energiåtergivande jämfört med föregångarens. ProFlyX tillsammans med kolfiberplattan som är placerad nära yttersulan och underlaget hjälper till att ge bra effekt i varje steg. Yttersulan består av ett gummerat skum som ger bra kontakt med ytan en tystare löpning. Dropp 5mm

Pris 2500kr

 


Speedgoat 5 Mid GTX

Speedgoat 5 Mid GTX är terränglöparskor med en slittålig ovandel med vattentätt GORE-TEX-membran som håller dina fötter torra. Skorna har ett högre skaft som är anatomiskt designat för att ge bra stöd runt ankeln. De har en stötdämpande mellansula och är förstärkta med gummi i tåpartiet så att du ska klara av mer utmanande terräng. Skorna har en fastkilad plös som hindrar den från att åka åt sidan samtidigt som den hindrar stenar från att ta sig in i skorna. Vibram Megagrip-yttersulan med Traction Lug fokuserar på maximalt grepp, oavsett hur utmanande terrängen är.

Kampanjpris 2100kr. Ord.pris 2900kr


Speedgoat 5

Speedgoat är namngiven efter Ultramarathon trail ikonen Karl Meltzer och är en trailsko för långa distanser i både tuff, stenig och brant terräng men är också en sko som är alldeles utmärkt på mer preparerade grusstigar och grusvägar. Speedgoat 5 har designats om från yttersulan till skosnören. Sulan har Vibram® Megagrip och ett sulmönster som ger perfekt grepp på olika typer av underlag.

Skon har blivit totalt 15 gram lättare än föregångaren. Viktreduceringen kommer bland annat av en ovandel med färre delar, vilket är positivt och bidrar till mer miljövänlig tillverkning. Ovandelen över framfot och tår har också ett material som är dynamiskt och anpassningsbart vilket tillåter att foten kan svälla mer. Något man lånat från andra modeller som Evo Mafate 2 och Evo Speedgoat. Uppdatering av plösen bidrar ytterligare till känslan av ökad komfort på vristen där friktion kan uppstå.
Mellansulan har uppdaterats och blivit lättare med bibehållen känsla som tidigare omtyckta versioner. Dropp 4mm

Pris 2000kr

 


Challenger ATR 7

Väldämpad och optimal sko för både väg och terränglöpning.

Hoka Challenger ATR 7 är en mångsidig trailsko som fungerar väldigt bra som hybridsko, där du springer från en yta till en annan. I denna 7:e upplagan av skon hålls vikten fortfarande nere, vilket gör skon mer användbar på olika avstånd. Med ett uppdaterat HOKA CMEVA mellansulmaterial får du en sko som säkerställer god stabilitet i terrängen, men som samtidigt ger hög stötdämpning när du slår fastare mark. Yttersulan har förstärkta ytor med Zonal-gummi. Yttersulan är gjord med 4 mm dubbar som ger ett bra men inte alltför aggressivt grepp på underlaget. Hoka arbetar med en mer hållbar produktion, därför är även denna version tillverkad med återvunnet Unifi REPREVE®-garn i ovandelen. På denna 7:e versionen av skon har även en förlängning av hälkappan gjorts, för extra komfort och skydd av akillessenan.

Pris 2000kr

 


Mafate Speed 4 

Mafate Speed 4 är en av Hokas mest avancerade trailskomodeller designad för idrottare som vill ta sig an den allra tuffaste terrängen. Mafate Speed 4 har en ovandel med ett ventilerande jacquardnät i ett lager för en mer dynamisk passform samt en tvådelad PROFLY+™ mellansula utrustad med Hokas lättaste och mest energåtergivande skum. En 5 mm Vibram® Megagrip yttersula med Litebase-konstruktion och Traction Lug ger ett fenomenalt grepp och gör modellen perfekt för dig som springer i riktigt tuff terräng. En gummerad tåhätta ger dessutom skydd vid islag.

En Meta-Rocker teknologi ger modellen dess vaggformade konstruktion som bidrar till mjuka och följsamma övergångar.

Till version 4 har Mafate Speed blivit 21 gram lättare och än bekvämare för att ge en förbättrad trailupplevelse.

Pris 2300kr

 


Stinson ATR 7

Spring på asfaltsvägar, skogsstigar och allt däremellan i Stinson 7 från Hoke One One. Dessa mångsidiga trailskor gör att du kan röra dig sömlöst mellan olika terränger.

Ovandelen består av ventilerande jacquardmesh som låter fötterna andas, medan förstärkningen över tårna skapar extra slitstyrka och skydd. Active Foot Frame™-konstruktionen skapar en omslutande passform, vilket tillsammans med H-frame™-tekniken ger god stabilitet och stöd i varje steg. Mellansulan har en högre design med maximal stötdämpning för långvarig komfort som hjälper dig att orka längre. Yttersulan är mönstrad med dubbar som är framtagna för säkert grepp oavsett underlag. Dropp 5mm

Pris 2200kr


Speedgoat 5 Spike GTX

Speedgoat 5 Gore-Tex Spike från Hoka är ett utmärkt val för dig som vill ha en bekväm löparsko med en vattentät ovandel för användning under halkiga förhållanden. 12 dubbar i yttersulan.
Ovandelen är klädd med ett nytt förstärkt 3D-tryck runt och över vristen för optimalt fotfäste och stöd. Skons robusta yttersula är tillverkad med Vibram Megagrip gummiblandning.

JUST NU: 2399kr, Ord.pris 2699:-

 

 

 


Bondi SR

Nya Bondi SR är en av de första förgreningar från Bondi familjen. Modellen tar med sig egenskapen från Bondi-familjen med att vara den mest dämpade skon, samtidigt som den har anpassats till de krav som finns i vår vardag. Denna sko är utrustad med en EVA mellansula för att få dämpning under hela dagen, samt en uppdaterad och vattentålig läderöverdel och en slip-resistant yttersula. Bondi SR är en riktig arbetssko och är framtagen och testad för industrimiljö. Den har en sula med ett gummi som ger ett ultra grepp för både arbete inom industri samt inom vården.

Pris 2400:-

 

 


Arahi 6

Arahi 6 är tillbaka med samma stabila J ram som sin föregångare och med maximal dämpning till minimal vikt. En exceptionellt bekväm, lätt och stabil sko som passar många olika typer av löpare. Arahi 6 har uppdaterats med en förbättrad pull tab och en lättare ovandel med en bättre ventilation. Även plösen har förbättrats och blivit mjukare för en behagligare känsla emot fotryggen. Mellansulan bidrar nu till ännu mer dämpning utan att tynga ned vilket bidrar till att Arahi 6 kan leverera den perfekta balansen mellan mjukhet och stabilitet. Dropp 5mm

Pris 1900:-


Transport

Bekväm och tålig promenadsko från Hoka tillverkad och designad utifrån ett hållbarhetsperspektiv. En perfekt pendlarsko att ha på fötterna t.ex. till och från jobbet eller då du är på språng i andra ärenden.

Transport har utrustats med en mjuk och dämpande EVA mellansula gjord utav 30 % sockerrör samt en slitstark och greppande Vibram® N-OIL yttersula tillverkad utav 90 % oljefria komponenter. Ovandelen är gjord utav en stark väv vid namn Cordura® som i sin tur har tillverkats av 100 % återvunna PET-flaskor.

Ett snabbsnörningssystem gör det enkelt att ta på och av skon medan reflekterande detaljer runtom skon förbättrar din synlighet i mörker.

Pris 2000kr


 Kaha2 GTX 

Kaha 2 GTX är en vattentät vandrings med Hoka One Ones enastående dämpning. Mellansulan är i två lager av EVA och gummi som ger en mjuk och behaglig känsla i steget på stigen. I bakänden finns en Hubble som hjälper dig i utförsluten genom att nå marken ”i förtid”. Den kluvna Swallowtail ökar stabiliteten genom att den anpassar sig till ojämna underlag.

Yttersulan å sin sida är en slitstark Vibram Megagrip med hög friktion och dobbar som är riktade åt olika håll, vilket ger bra fäste på varierande underlag. Långa vägar, hala stenar och lera kommer inte att stoppa dig från att nå dina mål.

För att du ska orka med vandringen hur än vädret ställer till det har skon ett yttre av slitstark nubuck samt ett Gore-tex-membran som släpper ut fukt, men inte in. Den justerbara snörningen ger en stadig passform som du lätt anpassar till din fot.

Pris 3000krClifton Suede

Storfavoriten Clifton i en sneaker variant med en lyxig nubuck ovandel.

Samma  lätta energiåtergivande mellansula som ger ett ännu mjukare steg som i löparskon.

Meta Rocker geometrin ger en mjuk häl-till-tå övergång och skapar stabilitet i varje steg. I övrigt är skon byggd utifrån Hokas välkända geometri som har gjort Clifton som modell så populär och omtyckt.

Pris 2300:-


Ora Recovery slide 3

Räddningen för trötta fötter.

De är perfekta när du precis är färdig med en lång träningstur eller en utmattande tävling och fötterna behöver omsorg. Hoka One One har satt deras egna mellansula och Meta-Rocker i en sandal. Komfort och stöd när du behöver det. Passar också som arbetssandal för alla som jobbar på hårda golv. Ett måste för dig med hälproblem, exempelvis hälsporre. Finns i dam- och herrstorlekar

Pris 800:-


Restore Tc

Hoka Restore TC är den ultimata återhämtning-/komfortskon från Hoka. Skon är tillverkad med ett syfte; att få dig och dina fötter att må bra, så att du kan återhämta dig bättre och snabbare. Den mjuka EVA-sulan ger maximal stötdämpning, och den uttalade rocker-effekten gör att du rullar genom din fotavveckling, vilket gör det enkelt att gå obehindrat. Ovandelen är gjord av ett mjukt och bekvämt stickat mesh, som är mycket töjbart, så det finns plats för svullna fötter i skorna.

Pris 1700kr

 

 


Ora recovery luxe

Hoka One One Ora Luxe  ger sagolikt bekväm dämpning och avlastning för din kropp. Som alltid från Hoka så bjuds du också på en skön rullsula. Ora Luxe anpassas enkelt och praktiskt för dina fötter med hjälp av två kardborrespännen över fotryggen.

Pris 1000:-


 Fler modeller finns i butiken, välkommen in och testa!