HOKA ONE ONE

Hoka var det första skomärket som lanserade ”oversized” mellansulor och grundades i Frankrike 2009 men har idag amerikanska ägare. Hoka One One betyder ”att flyga ner för berget”. Företaget tillverkar skor för alla typer av löpare, från joggare till tävlingslöpare och har kommit att bli enormt framgångsrika på grund av deras speciella sulor.

Bondi 8

En av Hokas mest kända och populära modellserier Bondi har nu kommit i version 8. Den första versionen kom 2011 och modellen hette då Bondi B efter Australiska stranden Bondi Beach.
Det är en av de mest dämpade modellerna i Hokas sortiment. Version 8 har likt föregångarna en ”oversized” mellansula i en ny mjukare och tåligare foam. Hälpartiet på Bondi 8 har också fått en helt ny geometri som sticker ut mer bakåt. Det har man gjort för att få en ännu skönare rullkänsla genom hela löpsteget. Slitsulan har också uppdaterats med mer gummi för att bli mer tålig. Ovandelen och innerfodret är tillverkad i återvunnen polyester och även innersulan i Ortholite Hybrid är tillverkad av återvunna material. Det här är en sko som både fungerar för riktigt långa pass där man vill ha maximal dämpning och självklart är den lika bra för kortare pass och promenader. Stack height: 33 mm i häl, 29 mm i framfot.

Dropp 4mm

Pris 2000kr


Bondi 8

En av Hokas mest kända och populära modellserier Bondi har nu kommit i version 8. Den första versionen kom 2011 och modellen hette då Bondi B efter Australiska stranden Bondi Beach.
Det är en av de mest dämpade modellerna i Hokas sortiment. Version 8 har likt föregångarna en ”oversized” mellansula i en ny mjukare och tåligare foam. Hälpartiet på Bondi 8 har också fått en helt ny geometri som sticker ut mer bakåt. Det har man gjort för att få en ännu skönare rullkänsla genom hela löpsteget. Slitsulan har också uppdaterats med mer gummi för att bli mer tålig. Ovandelen och innerfodret är tillverkad i återvunnen polyester och även innersulan i Ortholite Hybrid är tillverkad av återvunna material. Det här är en sko som både fungerar för riktigt långa pass där man vill ha maximal dämpning och självklart är den lika bra för kortare pass och promenader. Stack height: 33 mm i häl, 29 mm i framfot. Helvit emdast i damstorlekar

Dropp 4mm

Pris 2000kr


Bondi SR

Nya Bondi SR är en av de första förgreningar från Bondi familjen. Modellen tar med sig egenskapen från Bondi-familjen med att vara den mest dämpade skon, samtidigt som den har anpassats till de krav som finns i vår vardag. Denna sko är utrustad med en EVA mellansula för att få dämpning under hela dagen, samt en uppdaterad och vattentålig läderöverdel och en slip-resistant yttersula. Bondi SR är en riktig arbetssko och är framtagen och testad för industrimiljö. Den har en sula med ett gummi som ger ett ultra grepp för både arbete inom industri samt inom vården.

Pris 2200:-

 

 


Hoka one one Boni Suede 

Storfavoriten Bondi i en sneaker variant med en lyxig nubuck ovandel.

Det är en av de mest dämpade modellerna i Hokas sortiment. Den har en ”oversized” mellansula i lättviktsfoam av E.V.A och den lätt vaggformade Meta Rocker geometrin för en mjuk och rullande känsla genom hela steget. Den breda sulbasen och skålformade sulan ger en bra grundstabilitet.

Säljs endast i ett fåtal butiker i Sverige

Pris 2800:-


Hoka one one Clifton Suede

Storfavoriten Clifton i en sneaker variant med en lyxig nubuck ovandel.

Samma  lätta energiåtergivande mellansula som ger ett ännu mjukare steg som i löparskon.

Meta Rocker geometrin ger en mjuk häl-till-tå övergång och skapar stabilitet i varje steg. I övrigt är skon byggd utifrån Hokas välkända geometri som har gjort Clifton som modell så populär och omtyckt.

Pris 2300:-


Carbon X 

Superlöparen Jim Walmsley lyckades knäcka världrekordet på 50 miles och på fötterna satt den omtalade modellen Carbon X – som faktiskt blir en racesko även för den som inte är fjäderlätt eller flyger fram genom en mara på 2.30

Carbon X är en prestationsorienterad sko som har en kolfiberplatta som hjälper till att driva dig framåt. Kolfiberplattan ligger nära yttersulan så att du får mer komfort under din fot. Ovandelen består av ett enkelt lager engineered mesh som gör den mycket lätt och skapar en god andningsförmåga.En sockliknande konstruktion förhindrar att plösen åker in då skon tas på. Plösen i mesh ger komfort och andningsförmåga över foten samtidigt som den minimerar vikten. Mellansulan har PROFLYTM X egenskaper med CM Betty Fly Foam som sitter ovanför kolfiberplattan och materialet under plattan är av gummerad EVA.Utsvängd framfotssula ger stöd och stabilitet och bidrar till en skön och bekväm passform.Yttersulan i gummerad EVA ger en hållbar och responsiv sula.Häl till tå-dropp 5mm

Pris 2200:-


 

Clifton 8

Nu finns Clifton 8 här, den senaste versionen i den omåttligt populära modellserien. En vardags-/distansträningssko som fungerar lika bra för nybörjaren som för elitlöparen. Till version 8 har skon fått en ny ultralätt och energiåtergivande mellansula som ger ett ännu mjukare steg. Clifton 8 har också utrustats med Hokas mjuka landningsskydd för hälen, samt förstärkt gummi i yttersulan för extra god hållbarhet. Clifton 8 är hela 15% lättare än 7:an och har fått en än mer ventilerad ovandel som till 100% är tillverkad av veganska material. Plösen är mycket mjuk och behaglig mot fotryggen och en ny förbättrad ”Pull tab”/häldel gör det enkelt att ta på och av sig skon. Meta Rocker geometrin ger en mjuk häl-till-tå övergång och skapar stabilitet i varje steg. I övrigt är skon byggd utifrån Hokas välkända geometri som har gjort Clifton som modell så populär och omtyckt. Stack height: 29 mm i häl, 24 mm i framfot. Drop: 5 mm.

Pris 1900:-


 

Arahi 6

Arahi 6 är tillbaka med samma stabila J ram som sin föregångare och med maximal dämpning till minimal vikt. En exceptionellt bekväm, lätt och stabil sko som passar många olika typer av löpare. Arahi 6 har uppdaterats med en förbättrad pull tab och en lättare ovandel med en bättre ventilation. Även plösen har förbättrats och blivit mjukare för en behagligare känsla emot fotryggen. Mellansulan bidrar nu till ännu mer dämpning utan att tynga ned vilket bidrar till att Arahi 6 kan leverera den perfekta balansen mellan mjukhet och stabilitet. Dropp 5mm

Pris 1900:-


Mafate Speed 3

Mafate Speed 3 är en kraftfull terrängsko med bra dämpning och ett utmärkt grepp. Skon passar perfekt för långa sträckor i terrängen oavsett i vilken fart du springer. Modellen är anpassad för allt ifrån fina grusvägar till mer krävande trail-sträckor. Den uppdaterade ovandelen är tillverkad av återvunnen, vävd mesh. En dynamisk plös som känns väldigt bekväm mot foten, sträcker sig hela vägen ner genom tåboxen och det stretchiga materialet i ovandelen ger tårna en god rörelsefrihet. Foten stöds och skyddas av ett KPU-gjutet skikt som är strategiskt placerat ovanpå meshen. Mellansulan är uppdelad i två delar där toppskiktet består av CMEVA för en god komfort. Det undre lagret utgörs av ett gummerat EVA, vilket ger mer respons och gör skon mycket slitstark. Yttersulan har kraftfulla, 5 mm djupa Vibram-dubbar, som ger ett mycket säkert grepp. Drop: 4 mm


Speedgoat 5

Speedgoat är namngiven efter Ultramarathon trail ikonen Karl Meltzer och är en trailsko för långa distanser i både tuff, stenig och brant terräng men är också en sko som är alldeles utmärkt på mer preparerade grusstigar och grusvägar. Speedgoat 5 har designats om från yttersulan till skosnören. Sulan har Vibram® Megagrip och ett sulmönster som ger perfekt grepp på olika typer av underlag.

Skon har blivit totalt 15 gram lättare än föregångaren. Viktreduceringen kommer bland annat av en ovandel med färre delar, vilket är positivt och bidrar till mer miljövänlig tillverkning. Ovandelen över framfot och tår har också ett material som är dynamiskt och anpassningsbart vilket tillåter att foten kan svälla mer. Något man lånat från andra modeller som Evo Mafate 2 och Evo Speedgoat. Uppdatering av plösen bidrar ytterligare till känslan av ökad komfort på vristen där friktion kan uppstå.
Mellansulan har uppdaterats och blivit lättare med bibehållen känsla som tidigare omtyckta versioner. Dropp 4mm

Pris 2000kr


Ora Recovery slide

Räddningen för trötta fötter.

De är perfekta när du precis är färdig med en lång träningstur eller en utmattande tävling och fötterna behöver omsorg. Hoka One One har satt deras egna mellansula och Meta-Rocker i en sandal. Komfort och stöd när du behöver det. Passar också som arbetssandal för alla som jobbar på hårda golv. Ett måste för dig med hälproblem, exempelvis hälsporre. Finns i dam- och herrstorlekar

Pris 700:-


 

Fler modeller finns i butiken, välkommen in och testa!