HOKA ONE ONE

Hoka var det första skomärket som lanserade ”oversized” mellansulor och grundades i Frankrike 2009 men har idag amerikanska ägare. Hoka One One betyder ”att flyga ner för berget”. Företaget tillverkar skor för alla typer av löpare, från joggare till tävlingslöpare och har kommit att bli enormt framgångsrika på grund av deras speciella sulor.

Clifton 9

Den 9:de versionen av vår klassiska Cliftonsko är lättare och ännu mer dämpad. Clifton 9 har fått en ny sula med en mer responsiv ny foam och förbättrad yttersula. Överdelen är även den förändrad och förbättrad där man tagit bort material för att göra den ännu lättare. Häldelen är mjukare och plösen förbättrad för en skönare och bekvämare känsla.
Clifton 9 har fått mer dämpning men väger mindre, 4 gram mindre för att vara exakt.
Varför du kommer älska den; Den här klassiska löparskon är en perfekt kombination av mjuk, dämpad och lätt.

Finns i dam- och herrstorlekar.

Pris 1900kr


 Bondi 8

En av Hokas mest kända och populära modellserier Bondi har nu kommit i version 8. Den första versionen kom 2011 och modellen hette då Bondi B efter Australiska stranden Bondi Beach.
Det är en av de mest dämpade modellerna i Hokas sortiment. Version 8 har likt föregångarna en ”oversized” mellansula i en ny mjukare och tåligare foam. Hälpartiet på Bondi 8 har också fått en helt ny geometri som sticker ut mer bakåt. Det har man gjort för att få en ännu skönare rullkänsla genom hela löpsteget. Slitsulan har också uppdaterats med mer gummi för att bli mer tålig. Ovandelen och innerfodret är tillverkad i återvunnen polyester och även innersulan i Ortholite Hybrid är tillverkad av återvunna material. Det här är en sko som både fungerar för riktigt långa pass där man vill ha maximal dämpning och självklart är den lika bra för kortare pass och promenader. Stack height: 33 mm i häl, 29 mm i framfot.

Dropp 4mm

Pris 2000kr


 Speedgoat 5 Mid GTX

Speedgoat 5 Mid GTX är terränglöparskor med en slittålig ovandel med vattentätt GORE-TEX-membran som håller dina fötter torra. Skorna har ett högre skaft som är anatomiskt designat för att ge bra stöd runt ankeln. De har en stötdämpande mellansula och är förstärkta med gummi i tåpartiet så att du ska klara av mer utmanande terräng. Skorna har en fastkilad plös som hindrar den från att åka åt sidan samtidigt som den hindrar stenar från att ta sig in i skorna. Vibram Megagrip-yttersulan med Traction Lug fokuserar på maximalt grepp, oavsett hur utmanande terrängen är.

Pris 2700kr


Speedgoat 5

Speedgoat är namngiven efter Ultramarathon trail ikonen Karl Meltzer och är en trailsko för långa distanser i både tuff, stenig och brant terräng men är också en sko som är alldeles utmärkt på mer preparerade grusstigar och grusvägar. Speedgoat 5 har designats om från yttersulan till skosnören. Sulan har Vibram® Megagrip och ett sulmönster som ger perfekt grepp på olika typer av underlag.

Skon har blivit totalt 15 gram lättare än föregångaren. Viktreduceringen kommer bland annat av en ovandel med färre delar, vilket är positivt och bidrar till mer miljövänlig tillverkning. Ovandelen över framfot och tår har också ett material som är dynamiskt och anpassningsbart vilket tillåter att foten kan svälla mer. Något man lånat från andra modeller som Evo Mafate 2 och Evo Speedgoat. Uppdatering av plösen bidrar ytterligare till känslan av ökad komfort på vristen där friktion kan uppstå.
Mellansulan har uppdaterats och blivit lättare med bibehållen känsla som tidigare omtyckta versioner. Dropp 4mm

Pris 2000kr

 


Challenger ATR 7

Väldämpad och optimal sko för både väg och terränglöpning.

Hoka Challenger ATR 7 är en mångsidig trailsko som fungerar väldigt bra som hybridsko, där du springer från en yta till en annan. I denna 7:e upplagan av skon hålls vikten fortfarande nere, vilket gör skon mer användbar på olika avstånd. Med ett uppdaterat HOKA CMEVA mellansulmaterial får du en sko som säkerställer god stabilitet i terrängen, men som samtidigt ger hög stötdämpning när du slår fastare mark. Yttersulan har förstärkta ytor med Zonal-gummi. Yttersulan är gjord med 4 mm dubbar som ger ett bra men inte alltför aggressivt grepp på underlaget. Hoka arbetar med en mer hållbar produktion, därför är även denna version tillverkad med återvunnet Unifi REPREVE®-garn i ovandelen. På denna 7:e versionen av skon har även en förlängning av hälkappan gjorts, för extra komfort och skydd av akillessenan.

Pris 1900kr

 


Mafate Speed 4 

Mafate Speed 4 är en av Hokas mest avancerade trailskomodeller designad för idrottare som vill ta sig an den allra tuffaste terrängen. Mafate Speed 4 har en ovandel med ett ventilerande jacquardnät i ett lager för en mer dynamisk passform samt en tvådelad PROFLY+™ mellansula utrustad med Hokas lättaste och mest energåtergivande skum. En 5 mm Vibram® Megagrip yttersula med Litebase-konstruktion och Traction Lug ger ett fenomenalt grepp och gör modellen perfekt för dig som springer i riktigt tuff terräng. En gummerad tåhätta ger dessutom skydd vid islag.

En Meta-Rocker teknologi ger modellen dess vaggformade konstruktion som bidrar till mjuka och följsamma övergångar.

Till version 4 har Mafate Speed blivit 21 gram lättare och än bekvämare för att ge en förbättrad trailupplevelse.

Pris 2300kr

 


Bondi SR

Nya Bondi SR är en av de första förgreningar från Bondi familjen. Modellen tar med sig egenskapen från Bondi-familjen med att vara den mest dämpade skon, samtidigt som den har anpassats till de krav som finns i vår vardag. Denna sko är utrustad med en EVA mellansula för att få dämpning under hela dagen, samt en uppdaterad och vattentålig läderöverdel och en slip-resistant yttersula. Bondi SR är en riktig arbetssko och är framtagen och testad för industrimiljö. Den har en sula med ett gummi som ger ett ultra grepp för både arbete inom industri samt inom vården.

Pris 2200:-

 

 


 Clifton 8 

Nu finns Clifton 8 här, den senaste versionen i den omåttligt populära modellserien. En vardags-/distansträningssko som fungerar lika bra för nybörjaren som för elitlöparen. Till version 8 har skon fått en ny ultralätt och energiåtergivande mellansula som ger ett ännu mjukare steg. Clifton 8 har också utrustats med Hokas mjuka landningsskydd för hälen, samt förstärkt gummi i yttersulan för extra god hållbarhet. Clifton 8 är hela 15% lättare än 7:an och har fått en än mer ventilerad ovandel som till 100% är tillverkad av veganska material. Plösen är mycket mjuk och behaglig mot fotryggen och en ny förbättrad ”Pull tab”/häldel gör det enkelt att ta på och av sig skon. Meta Rocker geometrin ger en mjuk häl-till-tå övergång och skapar stabilitet i varje steg. I övrigt är skon byggd utifrån Hokas välkända geometri som har gjort Clifton som modell så populär och omtyckt. Stack height: 29 mm i häl, 24 mm i framfot. Drop: 5 mm.

JUST NU 25% rabatt. Ord.pris 1900:-


 

Arahi 6

Arahi 6 är tillbaka med samma stabila J ram som sin föregångare och med maximal dämpning till minimal vikt. En exceptionellt bekväm, lätt och stabil sko som passar många olika typer av löpare. Arahi 6 har uppdaterats med en förbättrad pull tab och en lättare ovandel med en bättre ventilation. Även plösen har förbättrats och blivit mjukare för en behagligare känsla emot fotryggen. Mellansulan bidrar nu till ännu mer dämpning utan att tynga ned vilket bidrar till att Arahi 6 kan leverera den perfekta balansen mellan mjukhet och stabilitet. Dropp 5mm

Pris 1900:-


Kaha2 GTX 

Kaha 2 GTX är en vattentät vandrings med Hoka One Ones enastående dämpning. Mellansulan är i två lager av EVA och gummi som ger en mjuk och behaglig känsla i steget på stigen. I bakänden finns en Hubble som hjälper dig i utförsluten genom att nå marken ”i förtid”. Den kluvna Swallowtail ökar stabiliteten genom att den anpassar sig till ojämna underlag.

Yttersulan å sin sida är en slitstark Vibram Megagrip med hög friktion och dobbar som är riktade åt olika håll, vilket ger bra fäste på varierande underlag. Långa vägar, hala stenar och lera kommer inte att stoppa dig från att nå dina mål.

För att du ska orka med vandringen hur än vädret ställer till det har skon ett yttre av slitstark nubuck samt ett Gore-tex-membran som släpper ut fukt, men inte in. Den justerbara snörningen ger en stadig passform som du lätt anpassar till din fot.

Pris 3000kr


Bondi Suede 

Storfavoriten Bondi i en sneaker variant med en lyxig nubuck ovandel.

Det är en av de mest dämpade modellerna i Hokas sortiment. Den har en ”oversized” mellansula i lättviktsfoam av E.V.A och den lätt vaggformade Meta Rocker geometrin för en mjuk och rullande känsla genom hela steget. Den breda sulbasen och skålformade sulan ger en bra grundstabilitet.

Säljs endast i ett fåtal butiker i Sverige

Pris 2800:-


Clifton Suede

Storfavoriten Clifton i en sneaker variant med en lyxig nubuck ovandel.

Samma  lätta energiåtergivande mellansula som ger ett ännu mjukare steg som i löparskon.

Meta Rocker geometrin ger en mjuk häl-till-tå övergång och skapar stabilitet i varje steg. I övrigt är skon byggd utifrån Hokas välkända geometri som har gjort Clifton som modell så populär och omtyckt.

Pris 2300:-


Ora Recovery slide 3

Räddningen för trötta fötter.

De är perfekta när du precis är färdig med en lång träningstur eller en utmattande tävling och fötterna behöver omsorg. Hoka One One har satt deras egna mellansula och Meta-Rocker i en sandal. Komfort och stöd när du behöver det. Passar också som arbetssandal för alla som jobbar på hårda golv. Ett måste för dig med hälproblem, exempelvis hälsporre. Finns i dam- och herrstorlekar

Pris 700:-


 Ora recovery luxe

Hoka One One Ora Luxe  ger sagolikt bekväm dämpning och avlastning för din kropp. Som alltid från Hoka så bjuds du också på en skön rullsula. Ora Luxe anpassas enkelt och praktiskt för dina fötter med hjälp av två kardborrespännen över fotryggen.

Pris 1000:-


 Fler modeller finns i butiken, välkommen in och testa!