Sök dig till skogs!

Skogen är perfekt för dig som vill ha allsidig träning.

Fötternas bästa vän i vått och torrt

Oavsett om du vill springa trail, utöva swimrun eller bara ta en promenad på stan blir upplevelsen bättre med bra grepp under fötterna – och RB9X är tekniken som ger dig det bästa greppet. RB9X är vår egen gummiblandning som är framtagen för att ge dig grepp oavsett om underlaget är knastertorrt eller plaskvått. RB9X-sulorna har olika form för att passa olika aktiviteter, men gummiblandningen är densamma – och självklart är greppet alltid lika bra!


Acceleritas7  RB9X

Den odubbade skon för dig som vill springa snabbt i alla typer av terräng utan att tappa kontrollen.

Acceleritas är en minimalistisk sko byggd för högt tempo i teknisk och krävande terräng. Tack vare sulans RB9X-gummi har Acceleritas bästa tänkbara grepp på både torra och våta underlag. Hälkappan är mjuk och dess höjd är sänkt bak för att öka komforten för hälsenan. Hälkappans insida har också ett foder som både ökar slitstyrkan och ger bättre hälgrepp, för att minska uppkomsten av skavsår och blåsor. Materialet i överdelen är en väldigt följsam och luftig bluesign®-certifierad polyestermesh vars låga vikt nästan ger en känsla av att springa barfota. Acceleritas absorberar minimalt med vatten – en helt avgörande faktor för en sko med naturens alla element som arbetsområde – och skons våtvikt är nästan lika låg som dess torrvikt. Sulan är optimerad för att greppa både på hårda och mjuka underlag, med RB9X-gummi och ett aggressivt mönster där lera leds iväg ut åt sidorna i diagonala kanaler enligt samma princip som gör att traktordäck greppar i lera. Ska vi sammanfatta Acceleritas i ett ord blir det: Löpglädje!

För vad: Terränglöpning, orientering, swimrun och OCR.

Därför gjordes skon: Låg profil, flexibel mellansula och yttersula med supergrepp är alla måsten för den drivna terränglöparen – allt det har Acceleritas. Med den här modellen har vi skapat en favorit hos de som sysslar med swimrun, orientering och OCR.

– RB9X-sula med rejäla gummidobbar
– Minimalistisk sko med låg vikt – både som torr och våt
– Lågt drop och låg sulprofil

Miljöcertifiering:
– Ovandel i bluesign®-certifierad, slitstark polyester-mesh
– Foder i snabbtorkande bluesign®-certifierad polyestermesh gjord på återvunna material och färgad med solution dye-teknik
– Innersula i bluesign®-certifierad polyestermesh gjord på återvunna material, färgad med solution dye-teknik

Pris 1300:-

Oribi4  RB9X

En smidig terrängsko för alla väder som passar både nyfrälsta och rutinerade skogslöpare.

En Oribi är en graciös och smidig afrikansk antilop;säker på foten och snabb som vinden. Och precis så kommer du att känna dig med vår modell Oribi på fötterna. Trots den låga vikten är den full av funktionella detaljer. Den sömlösa överdelen i bluesign®-certifierad polyestermesh är lätt och absorberar minimalt med vatten, den har dessutom en TPU-förstärkning som skyddar vid löpning i stenig terräng. Snörsystemet är också sömlöst och tillsammans med en tunn plös och invändig resår omsluts överdelen på ett mycket tajt och komfortabelt sätt. Hälkappan är mjuk, med en lätt vadderad krage och bra hälgrepp. Den är lagom vridstyv för att avlasta foten och har en mellansula med integrerad Rock Shield som skyddar foten från genomslag i stenig terräng. Skon är dessutom designad för att ge en viss energiåtergivning i löpstegets frånskjutsfas, och dess mediumdämpning är i perfekt balans med skons 7 mm drop. Yttersulans traktordäcksmönster greppar såväl gräs och grus som lera och berg, den är dessutom utformad så att lera inte fastnar vilket avsevärt skulle försämra greppet. Gummiblandningen är Icebugs ledande RB9X, med marknadens bästa dubbfria grepp på såväl torra som våta underlag.

För vad: Terränglöpning.
Därför gjordes skon: Det ursprungliga uppdraget med Oribi var att skapa en sko för de första stegen från gruset in i skogen. Som en bonus råkar även erfarna löpare älska den.

– RB9X-sula med traktormönster
– Låg vikt och hög prestanda
– Rock Shield skyddar i stenig terräng

Miljöcertifiering:
– Bluesign®-certifierad mesh i ovandel
– Bluesign®-certifierat foder, tillverkat av återvunnen polyester och färgad med solution dye-teknik
– Innersula med bluesign®-certifierat tyg, gjort av återvunnen PET och färgat med solution dye-teknik

Pris 1400:-

OLX

Dubbarna som Icebug har tagit fram och använder har toppar av karbidstål, vilket innebär att de är 4-5 gånger hårdare än normalt stål. Detta gör dem i princip omöjliga att slita ut. Precis som Icebugs övriga greppteknologier har dom även olika varianter av dubbsystem. De fixerade dubbarna, alltså OLX, anpassar sig inte efter underlaget på samma sätt som de dynamiska dubbarna i BUGrip-teknologi. Istället är de alltid ute och redo att greppa vilket underlag som helst som kommer i dess väg. Med fixerade dubbar är det möjligt att göra sulan relativt tunn, vilket sparar vikt och förbättrar markkontrollen. Icebugs fixerade dubbar är endast använda i vår Off trail-kategori och då med OLX adderat till modellnamnet.


Spirit7 OLX 

Spirit7 OLX är en väldigt lätt dubbad sko gjord för snabb löpning i utmanande terräng. Skon är utvecklad tillsammans med världens bästa orienterare Tove Alexandersson, och med lågt drop, oslagbar markkontakt och 14 ståldubbar är den ett riktigt monster i skogen.

Spirit är en sko gjord av orienterare, för orienterare – och har en lång rad VM-medaljer på meritlistan. Den sjunde versionen av skon är utvecklad i samarbete med världens bästa orienterare Tove Alexandersson och skon är nu mjukare och mer hållbar än någonsin. Greppet är precis lika bra som det alltid har varit och kombinationen av sulmönstret och fixerade ståldubbar gör att du aldrig behöver fundera över var du sätter fötterna.

För vad: Orientering och off-trail running.
Därför gjordes skon: Världens bästa orienterare behövde en lätt, icke-absorberande, dubbad sko med tight passform, bra ma

– 14 OLX-ståldubbar
– Lätt med låg våtvikt
– Slitstark och skyddande utan att kompromissa med komforten

Miljöcertifiering:
– Bluesign®-certifierad överdel
– Bluesign®-certifierat foder, gjort av återvunnen mesh och färgad med solution dye-teknik.
– Bluesign®-certifierat tyg i innersula, gjort av återvunnen PET och färgad med solution dye-teknik.

Pris 1600:-

 

Icebug är världens första klimatpositiva outdoorskoföretag

Svenska Icebug har tagit ett stort steg – företaget är nu världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor. Initiativet lyfts fram av FN och Icebug utmanar nu resten av branschen att göra samma resa.

– Vi är inte perfekta, men klimatkrisen kan inte vänta på det. Vi måste agera nu, säger Icebugs vd David Ekelund.

Det svenska skoföretaget Icebug har sedan de startade 2001 etablerat sig som marknadsledande på skor med grepp för att kunna vara ute när det är halt. Icebug har länge arbetat med att minska sina utsläpp, och efter förra sommaren lovade företaget att bli klimatpositiva 2020. Sedan dess har frågan haft största prioritet vilket lett till att Icebug snabbat på processen avsevärt – och lyckades bli klimatpositiva redan i slutet av februari 2019.