New Balance har sedan starten varit ett företag som fokuserat på att uppfylla de behov som en vardaglig idrottsman har. En del av New Balance ide om att producera en överlägsen kollektion av skor och atletisk klädsel, är att få produkterna att passa alla. Det har New Balance gjort genom att tillverka många olika breddar och storlekar eftersom en bättre passform bidrar till en bättre prestanda. För att säkerställa bästa passform på skor och kläder fokuserar New Balance på att ständigt förbättra tekniken och produktionsmetoderna.

Kom in till butiken så hjälper vi dig hitta rätt modell


Några favoriter…

Fuelcell Supercomp V1

Nya FuelCell SuperComp Trainer från New Balance är en maximalt dämpad mängdträningssko med en tävlingsskolik känsla. Den har designats för många mil på fastare underlag och skonar, utifrån sina suveräna egenskaper, dina underben och vader.

En ny Energy Arc-teknologi, med en välvd kolfiberplatta inklämd mellan två lager FuelCell-dämpning, lämnar en ihålig kanal genom mitten utav skon. Kolfiberplattan trycks sedan ut i detta tomrum med varje fotisättning och returnerar därefter energi då den återtar sin ursprungliga form. Teknologin bidrar till ett fantastiskt driv framåt och en härligt studsig känsla.

Mellansulans höjd är riktigt hög, den mäter hela 47 mm i häl och 39 mm i framfot. Det innebär att för elitlöpare så är skomodellen inte tillåten att springa i på tävlingar. Att mellansulan är så pass kraftig beror på att man vill få skon så väldämpad som möjligt.

Ovandelen som är välventilerad har tillverkats utav en stickad mesh som är lätt elastisk och som formar sig bra efter foten. Hälkappan är mjuk och vadderad vilket gör den väldigt bekväm medan plösen är fastsatt i botten utav skon så att det blir som en strumpa. Sammanfattningsvis så ger ovandelen med dess egenskaper lite utav en tävlingsskolik känsla.

Yttersulan är lite rejälare jämfört med sulan på en tävlingssko och detta med anledning av att skon ska hålla längre. Modellen har dock en relativt slät gummiyttersula som gör att skon lämpar sig bäst att använda på hårda och jämna underlag. Dropp 8mm

Pris 2550kr


Lerato V1

Lerato från New Balance är en helt ny sko på marknaden. En riktigt lyxig och genomarbetad modell som ger en fantastisk löpkänsla och som passar perfekt för många mil på hårdare underlag. Lerato kombinerar New Balances mest energiåtergivande skum (Fuelcell) med en kolfiberplatta för att öka styvheten i framfoten och för att bibehålla positiv energi i fotleden. Denna förträffliga kombination ger en otroligt mjuk och studsig sko som verkligen känns skonsam för både fötter och underben. En balans mellan blåst och lätt massivt gummi ger en slitstark yttersula och ovandelen, som består utav en skönt ventilerande mesh, är mjuk, bekväm och samtidigt stödjande. I tillägg har Lerato fått en TPU-hälklämma som ger en riktigt stadig hälkappa som är ganska hög och som omsluter foten på ett mycket bra sätt. Drop: 8 mm.

Pris 2800:-

 

 


1080 V12

New Balance 1080 i sin 12:e version fortsätter att vara löparskon med utmärkt komfort och fantastisk stötdämpning som i sin tur bidrar till den där härliga löpkänslan. Modellen är allsidig vilket gör att den passar lika bra för dig som tränar till ett maraton såväl som för dig som endast springer kortare pass.

Med en uppdaterad Fresh Foam X-mellansula som ger mer dämpning än någonsin tidigare, erbjuder skon en förträfflig kombination av mjukhet och energiåtergivning i varje löpsteg. Fresh Foam X mellansulans skum består utav cirka 3 % biobaserat innehåll, det vill säga material som har tillverkats av förnybara resurser för att hjälpa till att minska koldioxidavtrycket.

Den sömlöst stickade Hypoknit-ovandelen har uppdaterats för att skapa en ännu mjukare och mer stödjande passform. Ovandelens egenskaper gör också att skon andas mycket bra och speciella stretchzoner ger utrymme för flexibilitet och anpassningsförmåga. Detta är en en stor fördel då skon av just den anledningen passar flera olika fottyper.

En ny hälkappa sluter följsamt om fotens bakre del och håller genom sin maximala passform foten säkert på plats.

Yttersulan har på strategiskt utvalda platser berikats med mer gummi för att öka på skons livslängd. Reflekterande detaljer ger en ökad synlighet. Dropp 8mm

Pris 1900kr


Vongo V5

Nya Vongo V5 från New Balance är en otroligt mjuk, följsam och samtidigt väldigt stabil löparsko som passar utmärkt att använda till de dagliga träningspassen. Mellansulan består utav det mjuka, lätta och mycket energiåtergivande skummet Fresh Foam X som dämpar fantastiskt vid stegisättningen och ger en energirik studs tillbaka vid frånskjutet. Ett graderat stöd på insidan av mellansulan ger stabilitet och har skapats genom att skumpellets, sömlöst har smälts in i FreshFoam-cellerna med en gradvis högre densitet närmare mediala sidan av mellanfoten. Genom denna teknik blir stödet mindre påträngande än vid t.ex. ett kilformat medialt stöd.

Den stickade mesh-ovandelen ventilerar väl och har broderier på utvalda ställen för extra support. Till denna version har även skons mittfotsdel uppdaterats och blivit 5 mm bredare på medialsidan vilket ger ännu mer utav stabilare löpning.

Blåst gummi under framfoten gör skon mer dämpad och responsiv medan Flex Grooves, det vill säga skåror i yttersulan, ger en segmenterad sådan som förbättrar flexibiliteten avsevärt.Dropp 8mm

Pris 1900kr


880 V12

880 från New Balance är en väldämpad distanssko som i sin 12:e version levereras med en rad uppdateringar. Överlag så är denna upplaga i modellserien mjukare för att ge en förbättrad löpupplevelse och känsla. En ny ovandel, helt utan sömmar och med förstärkningar, förbättrar både stabiliteten och skons förmåga till att andas. Även mellansulan är ny och består nu utav både FreshFoam X (dämpning) och FuelCell (i framfoten) för att ge mer energi i frånskjutet. Yttersulan har på strategiskt utvalda platser berikats med mer gummi som hjälper till att öka på skons livslängd.

Pris 1700:-


Fresh Foam 880 GTX

Fresh Foam 880v11 är ett par löparskor från New Balance som är designade för långa distanser. Denna modell är försedd med vattentät Gore-Tex för att inte ens regn och rusk ska sätta stopp för din löpträning. Den ventilerande ovandelen omsluter foten på ett följsamt vis. Den gjutna fotbädden är designad för komfort och mellansulan i Fresh Foam hjälper till att ge en dämpad och spänstig känsla. Den utanpåliggande, externa hälkappan hjälper till att kontrollera hälens rörelse och är något bakåtlutad för att minimera tryck mot hälsenan. Den slitstarka yttersulan i gummi ger ett bra grepp och under framfoten består yttersulan utav blåst gummi för att ge en mjukare och mer behaglig känsla mot underlaget. Drop: 10 mm.

Pris 1800:-

 

 

 

 


FuelCell Rebel V2

Nya New Balance FuelCell Rebel v2 är en härligt mjuk och studsig lättviktssko som bjuder in till att springa fortare och längre. En sko som passar perfekt för dig som är en mer driven löpare och då med avseende på fart och fotisättning. Modellen lämpar sig bra till olika sorters träningspass såsom intervaller och tempopass eller till de distanspass då du vill känna dig lätt och snabb. Eller varför inte pröva Rebel v2 på tävling? Skon är otroligt responsiv och mellansulan har fått det mest energiåtergivande FuelCell-skummet som för närvarande finns på marknaden. FuelCell-skummet ger en explosiv energiåtergivning som effektivt driver dig framåt i varje steg. Rebel v2 ger t.ex. 14,4 % mer energi tillbaka jämfört med Rebel v1 och 19,4% mer energi tillbaka jämfört med 890 v8. Hälkappan, som går upp en bit, är konstruerad för att ge extra stöd samtidigt som den är mjuk och något bakåtlutad för att eliminera tryck över hälsenan. Kragen i skum ger en fantastisk låsning av foten nedåt och håller den säkert på plats under ditt pass. Den lätta och tunna men ändå hållbara meshen i ovandelen är behagligt ventilerande och har förstärkts med strategiskt placerade sömmar som hjälper till att hålla foten på plats. Även plösen är förhållandevis tunn och kort men sitter väl på plats och ventilerar bra. Formen på Rebel v2 är speciell då man har dragit ut och rundat ytterkanten på sulans framfotsparti. Detta har gjorts för att man vid mellan- och framfotslandning direkt ska få stöd och dämpning då foten får markkontakt. NDurance-yttersulan i mjukt gummi ger ett utmärkt grepp och en överlägsen hållbarhet i de områden där slitaget är högt. I de områden där slitaget är minimalt har man istället valt att exponera mellansulan för att minimera vikten på skon. Stack height: 26 mm i häl, 20 mm i framfot. Drop: 6 mm.

JUST NU 30%, ord.pris 1600:-


More Trail V2

Fresh Foam More Trail i version 2 har utrustats med en tjock mellansula tillverkad av lätt Fresh Foam-material som ger mycket dämpning utan att tynga ned ditt steg. En skyddande ovandel i mesh som andas och en robust Vibram® yttersula gör dig redo för många mils löpning på tuffa underlag som t.ex. leriga och steniga partier eller för passering genom mindre vattendrag/bäckar. Modellen har till denna version fått en tjockare gummiyttersula vilket har gjort det möjligt att skapa 6,5 mm höga förhöjningar i sulan. Detta bidrar till en slitstark yttersula med en fantastisk greppförmåga som har utformats för att hjälpa dig att ta itu med de mest utmanande löpturerna. Ovandelen i mesh har tillverkats av 75 % återvunnen polyester.

Dropp 4 mm.

Pris 1800kr