Den första fabrik som tillverkade löparskor från Saucony startades 1906 vid Saucony Creeks strand (U.S.A). En av ägarna var en rysk invandrare: Abraham Hyde. 1910 startade Hyde en skofabrik i Cambridge som tillverkade tofflor framställda av mattrester. Ryktet om den höga kvaliteten och avancerade teknologin spred sig snabbt och man började tillverka skridskor, basketskor och arméstövlar fram till slutet på andra världskriget.

Under 60-talet inledde Saucony ett samarbete med NASA (det samarbetet finns kvar än idag) – den första astronauten som gick på månen gick i ett par skor tillverkade av Saucony!

Fram till 1977 var det egentligen bara en liten grupp av väldigt seriösa löpare som använde Sauconys löparskor, men det året fick Saucony sitt stora genombrott tack vare ett pris för ”Best Quality” i en amerikansk tidning. Helt plötsligt fick massorna upp ögonen för varumärket och efterfrågan ökade markant.’

IDAG ÄR SAUCONYS LÖPARSKOR BLAND DE MEST ANVÄNDA PÅ DEN SVENSKA MARKNADEN.


Endorphin Elite

Endorphin Elite är den helt nya superskon från Saucony. Det är toppmodellen i Endorphin-serien som kommer hjälpa dig att springa snabbare och längre i jakten på nya personbästan.

Det här är den första skon med Sauconys senaste och lättaste mellansulematerial PWRRUN HG som ger maximal energiåtergivning och stötdämpning. Skon har en stack height på hela 40mm i hälen och 32mm i framfoten vilket ger en otroligt snabb och bekväm löpkänsla. Detta mjuka, studsiga PWRRUN HG stabiliseras av en ultralätt gaffelformad kolfiberplatta som följer mellansulans aggressiva avslut i framfoten. Det ger ett oerhört snabbt och kvickt avslut i steget samtidigt som formen på kolfiberplattan inte låser framfoten utan tillåter en viss flexibilitet.

Den tydliga rundningen på skon gör att du får en mjukare övergång från isättning till frånskjut, lägre energiförbrukning och är också väldigt skonsam för knän, fötter, hälsena och vader.

Ovandelen är riktigt minimalistisk och luftig och känns knappt på foten. Den har mjuk hälkappa och en rymlig tåbox. Ett band (FORMFIT) över mellanfoten låser fast foten på ett fint sätt.

Yttersulan har ett strategiskt placerat tunt lager av XT900-gummi som ger ett säkert grepp utan att lägga på nämnvärt med vikt på skon.

Den aggressiva geometrin, nya PWWRUN HG-materialet tillsammans med den nyutvecklade kolfiberplattan gör Endorphin Elite till det absolut första valet när det är tävlingsdags.

Dropp 8mm

Pris 3500kr


Endorphin Pro 3

Endorphin Pro 3 – Saucony`s absoluta toppmodell när vi pratar tävlingsskor över längre distanser. En sko som andas fart och hög energi. I en version som är riktigt löpglad och som med sina teknologiska egenskaper bjuder på härligt energifylld löpning och gott om schvung.

Till version 3 så har flera fina uppdateringar skett. Mellansulan har byggts på med ännu mera PWRRUN PB vilket gör att modellens stack height nu är 4 mm högre. En förändring som har lett till att skon känns otroligt studsig. Dessutom så har både den främre och bakre delen av mellansulan breddats vilket har lett till att modellen har fått ännu mer PWRRUN PB och en förbättrad stabilitet. Integrerat i mellansulan finns den S-formade kolfiberplattan som har fått en mer aggressiv geometri. Denna uppdatering bidrar till ett explosivare frånskjut som gör att du vinner mer mark under fötterna den tid som du är i luften.

Om vi förflyttar fokus till ovandelen så har denna utvecklats och blivit mer racinganpassad. Den är nu extremt tunn och luftig och detsamma gäller för plösen, som i främst viktbesparande syfte, har skurits ur med tre större hål. Hälkappan är också minimalistisk utifrån viktbesparingssyfte men ändå förhållandevis mjuk och följsam för en behaglig och greppsäker känsla. Endorphin Pro 3 har också blivit rymligare över framfoten jämfört med föregående version.

Till sist så är yttersulans uppdatering väl värd att uppmärksamma. Den är nu mer heltäckande och något mer mönstrad vilket främjar ett bättre grepp och en slitstyrka som är ”ett strå vassare” jämfört med den som finns hos många andra tävlingsskor inom samma segment. På version 3 så har också kolfiberplattan synliggjorts underifrån genom att mellansulan har skurits ur i hål- och framfot för att ytterligare spara in på överflödig vikt.

Dropp 8mm

Pris 2900kr


Endorphin Speed 3

Om du är på jakt efter en löparsko för både tävling och träning så kan Endorphin Speed 3 vara något för dig. En lätt och löpglad modell som ger framåtdriv i kombination med mycket stötdämpning och slitstyrka.

I sin tredje version har Endorphin Speed fått en uppdaterad nylonplatta som är extremt lätt, mycket styv och S-formad samt konstruerad enligt en så kallad Winged-Geometry, vilket innebär att plattan även har en stabiliserande funktion. Den ger precis lagom med stabilitet för att se till att din fot centreras och stannar kvar på rätt position. Även sulbasen har blivit något bredare vilket också bidrar till att modellen nu är något stabilare.

Nylonplattan har integrerats i mellansulan som är tillverkad av superlätt PWRRUN PB, vilket ger maximalt med stötdämpning och hela 91% energiåtergivning samt en god slitstyrka.

SPEEDROLL-teknologin ger en följsam och effektiv övergång. Den bidrar till en snabbare stegaveckling med en lägre energiförbrukning och belastning kring knän, fötter, hälsenor och vader.

Toppen av mellansulan är anatomiskt formad för att ge bättre stöd kring häl och hålfot. Den unika och racinginspirerade FORMFIT-passformen skapar en optimal och individuellt omslutande passform runtom hela foten.

Ovandelen består av en formbar och mycket tunn mesh som ventilerar väl. Den kombineras med en stabiliserande hälkappa och 3D-struktur för en mer omslutande och bekväm passform. Ovandelen är dessutom tillverkad av återvunnet material.

Yttersulan är tillverkad utav slitstarkt men lätt XT900-gummi som ger ett bra grepp. Yttersulan har till version 3 förstärkts längs utsidan vilket gör skon ännu mer hållbar.

Dropp 8mm

Pris 2250kr


Endorphine Speed 2    

Endorphin Speed 2 är en mycket snabb, lätt och väldämpad temposko som passar perfekt för både träning och tävling. Endorphin Speed har nu i sin andra version fått flera fina uppdateringar så som bättre och mer omslutande passform samt ökad ventilation. Mellansulan är tillverkad i extremt lätta PWRRUN PB som ger en mycket låg vikt, maximal stötdämpning med hela 88% energiåtergivning samt en god slitstyrka. En ultralätt och mycket styv S-kurvad nylonplatta har integrerats i mellansulan, vilket i kombination med 8 mm dropp skapar en energimaximerande språngbräda för den framåtdrivande kraften i SPEEDROLL-teknologin. Denna trampolineffekt gör att löpningen känns lättare och snabbare, då höften hamnar i ett högre läge och kroppens hållning i en mer framåtdrivande position. På så sätt ges förutsättningar till snabbare stegaveckling och du kan rulla igenom löpsteget med en lägre energiförbrukning och belastning kring knän, fötter, hälsenor och vader. Den unika och racinginspirerade FORMFIT-teknologin skapar en optimal och individuellt omslutande passform runtom hela foten. Toppen av mellansulan är anatomiskt formad för att vagga in foten och ge bättre stöd kring häl och hålfot. Ovandelen består av en formbar, ultratunn och väl-ventilerande mesh som kombineras med en stabiliserande hälkappa och 3D-struktur för att ge en mer omslutande passform. Ovandelen är tillverkad i återvunnet material (mesh 25%, övrigt 100%) för att reducera det ekologiska fotavtrycket. Yttersulan i slitstarkt XT900-gummi är optimerad för låg vikt, snabb fart och bra grepp. Dropp 8 mm.

Pris 2100:-

JUST NU 50% rabatt


Kinvara Pro

Kinvara Pro är Sauconys senaste bidrag till mängdträningssko kategorin. Kinvara Pro är en väl balanserad sko som kommer till pass vid dina vardagsträningspass, långa som korta. Passar även utmärkt som en så kallad ”recovery run” sko då den är utrustad med Sauconys beprövad Speed Roll Technologin.

Sauconys Speed Roll Technology kombinerar det bästa av två världar dvs PWRRUN PB och PWRRUN för att ge den perfekta balansen mellan stötdämpning, energiåtergivning och stabilitet. Mellan dessa två lager byggs en 3/4 karbonplatta som ger en fantastisk avlastande effekt och ett otroligt driv i steget.

Ovandelen kramar om och låser foten på bottenplattan för att ge en bekväm och trygg passform.

Invändigt, hittar vi en PWRRUN + innersula som ger den här sista touchen när vi kommer till komfort och avlastning.

Pris 2500kr


Endorphin Shift 3

Endorphin Shift 3 är det perfekta valet för löparen som söker en mångsidig och inspirerande sko med en mix av låg vikt, högsta komfort och snabb löpglädje. Tack vare sin unika konstruktion passar Endorphin Shift 3 utmärkt både för snabb tempoträning och komfortabel distansträning. Den tredje versionen av modellen har en lättare ovandel samt ett bättre hälgrepp. Den nya ovandelen kombinerad med en uppdaterad extern TPU-hälkappa gör att Endorphin Shift blir lättare än någonsin. Den höga mellansulan består av stötdämpande PWRRUN, som tillsammans med toppsulan i PWRRUN+ ger en otroligt skonsam och energiåtergivande stötdämpning. 4 mm dropp kombinerat med den höga, styva, rundade mellansulan och den nya Centerline teknologin skapar en energimaximerade språngbräda för den framåtdrivande kraften i SPEEDROLL-teknologin. Den nya Centerline teknologin centrerar foten vid insättningen och styr den framåt under stegets avveckling. Denna framåtdrivande kraft gör att löpningen känns lättare och snabbare, då höften hamnar i ett högre läge och kroppens hållning i en mer framåtdrivande position. På så sätt kommer löparen snabbare till stegaveckling, och rullar igenom löpsteget med lägre energiförbrukning och belastning kring knän, fötter, hälsena och vader.

Den unika FORMFIT-passformen skapar en optimal och individuellt omslutande passform runtom hela foten. Toppen av mellansulan är anatomiskt fotformad för att vagga in foten och ge bättre stöd kring häl och hålfot. Ovanifrån kramas foten om på ett bekvämt och stabilt sätt med hjälp av en formbar, sömlös och välventilerande mesh, som kombineras med stabiliserande 3D-struktur runtom mellanfoten samt en extern TPU-hälkappa. Ovandelen består dessutom av återvunnet material, för att reducera vårt ekologiska fotavtryck. Yttersulan i slitstarkt XT900-gummi är optimerad för låg vikt, snabb fart och bra grepp.

Pris 1850kr


Guide 16

Guide 16 är den självklara favoriten för löparen som söker en lätt och stabil sko med maximal löpkänsla. Det dynamiska TPU-stödet på skons insida gör dessutom att modellen passar för både neutrala och pronerande löpare. Årets version har genomgått några justeringar i ovandelen vilket ger en ökad komfort och en förbättrad passform. Mellansulan omsluter och stabiliserar foten på ett effektivt sätt och den rundade SPEEDROLL-inspirerade konstruktionen ger minskad rotationskraft från isättning till maxbelastning. Detta minimerar pronationspåverkan för fotleden, vilket skapar skonsammare förutsättningar för löparen.

Mellansulans konstruktion i kombination med 8 mm dropp ger en framåtdrivande kraft som gör att löpningen känns lättare och snabbare, och kroppens hållning i en mer framåtdrivande position. Mellansulan är tillverkad av en uppgraderad version av PWRRUN, och denna kombineras med en lyxig och mjuk innersula i Sauconys bästa PWRRUN+ material. Detta ger, förutom marknadens bäst stötdämpande innersula, en mer energifylld och mjukare stötdämpning ännu närmre foten. Den unika FORMFIT-passformen skapar en optimal och individuellt omslutande passform runtom hela foten. Toppen av mellansulan är anatomiskt fotformad för att vagga in foten och ge bättre stöd kring häl och hålfot. Ovanifrån kramas foten om på ett bekvämt och stabilt sätt med hjälp av en uppdragen sarg från mellansulan, och en formbar, sömlös och välventilerande mesh, vilket kombineras med stabiliserande 3D-struktur runtom mellanfoten. Ovandelen består dessutom av återvunnet material, för att reducera vårt ekologiska fotavtryck. Yttersulan i slitstarkt XT900-gummi är optimerad för låg vikt, stabilitet och bra grepp.

Pris 1850:-

 


Omni 21 Wide

Omni 21 Wide är mängdträningsskon som passar perfekt för löparen som vägrar att kompromissa mellan mycket stabilitet, följsam löpkänsla och bred passform. Den tjugonde versionen av denna modell har fått flera fina förbättringar, såsom ökad stabilitet, mer rundad konstruktion med SPEEDROLL-inspirerad följsamhet samt en mer strömlinjeformad och nättare design. 8 mm dropp kombinerat med mellansulan i PWRRUN och toppsulan i PWRRUN+ ger en utmärkt stötdämpning med hög energiåtergivning. Den tydligt rundade häl- och framdelen av mellansulan ger en mjuk och avlastande känsla, med minskad rotationskraft från isättning till maxbelastning. Detta minimerar pronationspåverkan för fotleden, och i kombination med den klassiska pronationskilen i tvådensitets-EVA gör detta modellen till en av marknadens mest stabila skor.

Den unika FORMFIT-passformen skapar en optimal och individuellt omslutande passform runtom hela foten. Toppen av mellansulan är anatomiskt fotformad för att vagga in foten och ge bättre stöd kring häl och hålfot. Ovanifrån kramas foten om på ett bekvämt och stabilt sätt med hjälp av en formbar, sömlös och välventilerande mesh, som kombineras med stabiliserande 3D-struktur runtom mellanfoten. Ovandelen består dessutom av återvunnet material, för att reducera vårt ekologiska fotavtryck. Yttersulan i slitstarkt iBR+ och XT900-gummi är optimerad för låg vikt och bra grepp. Den rakare lästen gör att skon passar perfekt för en löpare med normalt till lågt fotvalv.

Pris 1750kr


Triumph 20

Med maximal stötdämpning och hög komfort är Triumph 20 ett mycket bra val av löparsko till din mängdträning. Version 20 har dessutom uppdaterats med en lägre vikt, en förbättrad passform och en ny lättare mellansula inspirerad av SPEEDROLL-teknologin för ännu bättre följsamhet.

Hela mellan- och toppsulan består nu utav PWRRUN+ som är lättare, mer dämpande och energiåtergivande än tidigare använda material. Jämfört med EVA-baserade sulor så är livslängden dessutom tre gånger så lång, samt att påverkan av yttertemperaturen är minimal.

Kombinationen av 10 mm dropp, den spänstiga stötdämpning och den tydligt rundade häl- och framdelen på mellansulan ger en mjuk och avlastande känsla, med minskad rotationskraft från isättning till maxbelastning.

Den unika FORMFIT-passformen skapar en optimal och individuellt omslutande passform runtom hela foten vilket minimerar pronationspåverkan för fotleden. Toppen av mellansulan är anatomiskt fotformad och ger ett bättre stöd kring häl och hålfot.

Ovandelen består utav en formbar, sömlös och ventilerande mesh, som kombineras med ett integrerat snörningssystem. Ovandelen är dessutom tillverkad av återvunnet material som ger en minskad påverkan på miljön.

Yttersulan i slitstarkt XT900-gummi har en låg vikt och ger ett bra grepp för en avslappnad löpning.

Dropp 8mm

JUST NU 25% rabatt. Ord.pris 2000kr


Triumph 21

När bara det bästa är bra nog! Triumph 20 är det självklara valet för dig som vill ha det bästa av allt: premium komfort, bästa stötdämpning och energiåtergivning. Hela mellan- och toppsulan består av Sauconys bästa PWRRUN+, vilket är lättare, mer stötabsorberande och energiåtergivande än tidigare stötdämpande material. Jämfört med EVA-baserade material så är livslängden dessutom tre gånger så lång, samt att påverkan av yttertemperatur är minimal. Kombinationen av 10 mm dropp, den spänstiga stötdämpning och den tydligt rundade häl- och framdelen på mellansulan ger en mjuk och avlastande känsla, med minskad rotationskraft från isättning till maxbelastning.

Den unika FORMFIT-passformen skapar en optimal och individuellt omslutande passform runtom hela foten. Detta minimerar pronationspåverkan för fotleden, vilket skapar skonsammare förutsättningar för löparen. Toppen av mellansulan är anatomiskt fotformad för att vagga in foten och ge bättre stöd kring häl och hålfot. Ovanifrån kramas foten om på ett bekvämt och stabilt sätt med hjälp av en formbar, sömlös och väl ventilerande knitted ovandel, som kombineras med ett integrerat snörningssystem. Ovandelen består dessutom av återvunnet material, för att reducera vårt ekologiska fotavtryck. Yttersulan i slitstarkt XT900-gummi är optimerad för låg vikt och bra grepp.

Pris 2200kr


Triumph RFG

Triumph RFG är en ny modell i den nya RFG familjen. RFG står för Run For Good, det ska kännas bra o springa, inte bara för dig och din hälsa utan även för miljön. Ovandelen produceras med miljön i fokus då Saucony satsar på återvunnet garn och växt baserade färgämnen.

Stötdämpningen och energiåtergivningen levereras av den nya PWRRUN Bio+ som innehåller 55% majsbaserat skum för begränsa mängden TPU.

Slitsula består av 80% naturgummi och ger en hållbar slitstyrka.

Pris 2200kr


Ride 17

Den populära Ride modellen får en uppgradering av rang! Den nya Ride 17 får en mellan-sula i PWRRUN + foamet, bland det bästa som finns på marknaden och normalt, exklusivt för premium modeller. Jämfört med klassiska EVA-baserade sulor så är livslängden tre gånger så lång, samt att påverkan av yttertemperaturen är minimal vilket gör att skon behåller sina egenskaper både i varme och kalla klimat.

PWRRUN + foamets fantastiska stötdämpande egenskaper och sin energiåtergivning i världsklass gör den nya Ride 17 till en toppmodell i mellan-prisklassen.

Ride 17 blir helt enkelt en fantastisk skön och smidig mängdträningssko för dig med neutralt steg som söker en pigg, studsig och väl dämpad mängdträningssko.

Den utökade markkontakten tillsammans med den omgjorda ovandelen ger en trygg och stabil känsla.

Pris 1850kr


Peregrine 13

UT i terrängen med den nya Peregrine 13! Med sin 4 mm dropp och 5 mm djupmönstrad PWRTRAC-gummi får du en utmärkt markkontakt, grepp och löpkänsla oavsett underlag. Innanför yttersulan har en ROCK PLATE-kolfiberväv integrerats, vilket fördelar trycket och skyddar foten mot vassa stenar och rötter. Skon är även försedd med fäste för damasker, för en bättre löpupplevelse i mer obanad terräng. Tack vare den mycket väl stötdämpande mellansulan i PWRRUN Foam och den nya innersulan i PWRRUN+, samt god flexibilitet passar Peregrine 13 även för löpning på grus och partier av asfalt.

Den unika och trailanpassade FORMFIT-passformen skapar en optimal och individuellt omslutande passform runtom hela foten. Toppen av mellansulan anatomiskt fotformad för att vagga in foten och ge bättre stöd kring häl och hålfot. Ovanifrån kramas foten om på ett bekvämt och stabilt sätt med hjälp av en slitstark, formbar, sömlös och väl ventilerande nylon förstärkt mesh, Ovandelen är tillverkad i återvunnet material, för att på så sätt reducera vårt ekologiska fotavtryck.

Pris 1850kr


Endorphin Edge

Endorphin Edge levererar en helt ny upplevelse för alla trail löpare. Den skräddarsydda koll-fiber plattan i kombination med den energiåtergivande och extremt lätt PWRRUN PB levererar en oerhörd fin löpkänslan. Effektiv och pricksäker i terrängen, Endorphin Edge passar alla som vill ha det bästa under korta och långa trail lopp.

Koll-fiber plattan tillverkas i Carbitex som är ett material med fantastiska egenskaper. Den är följsam vid isättningen och ”hårdnar till” under stegets avveckling vilket skapar en optimalt energimaximerade språngbräda för den framåtdrivande kraften. Denna framåtdrivande kraft gör att löpningen känns lättare och snabbare, då höften hamnar i ett högre läge och kroppens hållning i en mer framåtdrivande position. På så sätt kommer löparen snabbare till stegaveckling, och rullar igenom löpsteget med lägre energiförbrukning och belastning kring knän, fötter, hälsena och vader.

Ovandel tillverkas i ett super lätt och trail anpassat material. Genom att enkelt kunna trycka vätska håller man fötterna svala och torra.

Den unika och trailanpassade FORMFIT-passformen skapar en optimal och individuellt omslutande passform runtom hela foten. Toppen av mellansulan är anatomiskt fotformad för att vagga in foten och ge bättre stöd kring häl och hålfot. Innanför yttersulan har en ROCK PLATE-kolfiberväv integrerats, vilket fördelar trycket och skyddar foten mot vassa stenar och rötter.

6 mm häl till tå droppet är perfekt anpassat för längre pass och lopp. PWRTRAC greppar på många olika typer av underlag. Slitsulan är dessutom designad för att få den följsamheten som behövs i terrängen.

Pris 2700kr

Fler modeller finns i butiken, varmt välkommen in