balkeforssula

Det finns två erkända metoder att tillverka inlägg (fotbäddar) dels den belastade avgjutningen och den obelastade. Balkefors Ortopedic arbetar efter metoden belastad avgjutning. Balkefors Ortopedic är ett system där användaren på ett enkelt sätt kan göra fotbäddar (inlägg) i en sluten kinetisk kedja (closed chain). Gjutningen genomföres med hänsyn till knäleden och höftledens linjerade positioner, linjeringen sker genom att pressa knä och fotled utåt eller inåt till önskad position.

Det formgjutna inlägget är funktionellt och mycket enkelt att arbeta med, det är anledningen till att så många människor har blivit ordinerade att använda ortopediska fotbäddar från Balkefors Support AB.

Innan vi gör din sula analyseras din gång och hållning med fokus på fotens belastning. Vidare undersöks hur stor eller liten rörlighet du har i fotens leder och hur detta kan relateras till dina besvär. Analysen ligger sedan till grund för hur vi behandlar dig och ditt specifika problem. Foten placeras i optimalt anatomiskt läge på den uppvärmda sulan som sedan formas direkt efter din fot. Efter eventuell slipning och korrigering är sulan färdig för att användas.

Du bör ta med dig flera par skor inför analysen. Skor som du använt länge ger viktiga ledtrådar till hur just du belastar foten då du går eller springer. Vidare är sulan mest effektiv då den placeras i en sko med en stabil hälkappa och snörning. Då sulan kan användas direkt efter tillverkningen ser vi gärna att du tar med dig ett par lämpliga skor, för att snabbt kunna utvärdera komfort och passform.

Pris 1300:-

Du behöver inte boka tid för utprovning eller rådgivning, det finns alltid någon på plats som kan hjälpa dig direkt i butiken. Men vill du att vi ha en bokad tid så går det alldeles utmärkt. Ring oss på telefon 0920-25 72 10 eller fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss inom kort.

ORIGINALET – BALKEFORS ORTOPEDIC INLÄGG

Hur det går till - Steg 1

1

Vi börjar med en analys av fötterna och ditt problem.

2

Inläggen värms så de blir formbara.

Steg3

3

Vi justerar foten och övriga leder i rätt position. Därefter gjuter vi inlägget på endast några minuter.

Steg4

4

Det färdiga ortopediska inlägget är format exakt efter din fot och är färdig att användas.


Beskrivning av ärende: